• ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

  Στον επίσημο
  Δικτυακό Τόπο της IKMF GREECE

 • DARE TO SHARE
  DARE TO THINK

 • So that one may

  WALK IN
  PEACE

  Imi

 • NO FEAR

 • FIGHT TO LIVE

 • FIGHT FOR
  A BETTER WORLD

Νέα της ΙΚΜF Ελλάδας
 • EXPERT CAMP 2018 - ΙΣΡΑΗΛ

  24 Έλληνες υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές ταξίδεψαν στο Ισραήλ στις 8-13 Μαΐου 2018, προκειμένου να λάβουν μέρος στο ετήσιο Expert Camp, στο οποίο συναντώνται και προπονούνται μαζί σχεδόν όλοι οι υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές της IKMF από όλον τον κόσμο, κάτω από την καθοδήγηση του Άβι Μογιάλ και όλης της ομάδας των Διεθνών Εκπαιδευτών (GIT) της IKMF.

  Σκληρές ολοήμερες προπονήσεις, με συνεπακόλουθο τη βελτίωση της τεχνικής κατάρτισης όλων, αλλά και ψυχαγωγία, βραδιές χαλαρής κουβεντούλας και ανταλλαγής εμπειριών με Expert από όλον τον κόσμο, συν μία ομαδική επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ, έκαναν το Expert Camp μία αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετείχαν σε αυτό. Πάνω απ’ όλα όμως, κανείς δεν θα ξεχάσει τα 100 συνεχόμενα σπάρινγκ, με 100 διαφορετικούς αντιπάλους, θεσμός ο οποίος καθιερώθηκε πέρυσι και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές όλων.

 • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Ρ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

  Ακόμη μια φορά σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι αριθμοί στις εξετάσεις της IKMF Ελλάδας, οι οποίες έγιναν στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, στις 21-22 Απριλίου 2018. Αυτήν τη φορά η εξέταση αφορούσε αποκλειστικά τα επίπεδα Ρ και ξεπέρασε τον αριθμό των 500 ατόμων, τα οποία ήταν χωρισμένα σε 18 γκρουπ. Εξεταστές ήταν δύο GIT, απεσταλμένοι από την IKMF ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό και συγκεκριμένα οι Ίσραελ Ταμίρ (Ε4) και Μάρκους Τόργκερσον (Ε3). Οι εξετάσεις κύλησαν απρόσκοπτα, ομαλά και χωρίς  απρόοπτα, αφού και η σχετική οργανωτική εμπειρία υπάρχει και όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτές και μαθητές συνέβαλλαν  τα μέγιστα στη σωστή διεξαγωγή τους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί και επιδεικνύοντας συνεχή καλή θέληση και διάθεση. Στις εξετάσεις, όπως πάντα, παρών από την αρχή ως το τέλος ήταν και ο γιατρός της IKMF Ελλάδος, Χαράλαμπος Χατζηαθανασίου.

 • ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

  Όπως κάθε έτος που βρίσκεται στη χώρα μας ο Πρόεδρος και Τεχνικός Επικεφαλής της IKMF, Άβι Μογιάλ, προκειμένου να διεξαγάγει τις εξετάσεις του Σχολείου Εκπαιδευτών (CIC), έτσι και φέτος έγινε η Ετήσια Συνάντηση των Εκπαιδευτών μαζί του. Στη συνάντηση αυτή ο Άβι Μογιάλ ενημέρωσε τους Έλληνες εκπαιδευτές για όλες τις προόδους της IKMF διεθνώς κατά το περασμένο έτος και οι εκπαιδευτές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον της IKMF στη χώρα μας και παγκοσμίως. Η συνάντηση έγινε όπως πάντα σε χαλαρό και φιλικό κλίμα και κρίθηκε από όλους σημαντική και ουσιώδης. 

 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 2017-2019

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σχολείο Εκπαιδευτών 2017 – 2018 (CIC), στις 14-15 Απριλίου 2018, με την παρουσία του Προέδρου και Τεχνικού Επικεφαλής της IKMF, Άβι Μογιάλ, ο οποίος επί δύο ημέρες δίδαξε σε επανάληψη τα βασικά σημεία της ύλης του Σχολείου και διεξήγαγε τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Οι συμμετέχοντες στο Σχολείο, μετά από έξι μήνες σκληρής μαθητείας, δουλεύοντας κοντά σε πολλούς διαφορετικούς Διεθνείς Εκπαιδευτές (GIT), είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους και να λάβουν το Διεθνές Δίπλωμα Εκπαιδευτή της International Krav Maga Federation.

  Οι νέοι εκπαιδευτές είναι οι εξής: Αμπαστάντο Εμμανουήλ, Βασιλόπουλος Εμμανουήλ, Γιαμακός Στέλιος, Γλυνός Δημήτριος, Ζάρας Φαίδων, Καλογριδάκης Ιωάννης, Καρύδας Φώτης, Κουτρούλης Θεμιστοκλής, Κυρίτση Βάϊα, Λούρου Σπυριδούλα, Μπέης Φωκίων, Νίξον Αλέξανδρος, Σανής Δημήτριος, Σεβαστής Κωνσταντίνος, Συρρακός Γεώργιος, Τσίβος Βασίλειος, Τσιγώνιας Θωμάς, Τσικρίκος Ευστάθιος, Φιλίππου Χρήστος και Φωτίου Νικόλαος.

  Από τη μεριά μας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όλους τους!

 • EXPERT CAMP 2018 - ΙΣΡΑΗΛ
 • ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Ρ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
 • ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
 • ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 2017-2019
Νέα των σχολών
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ

  O Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος (Ε2) ταξίδεψε στη Λήμνο, στις 28-29 Απριλίου 2018, προκειμένου να διεξάγει εξετάσεις στους μαθητές του τοπικού εκπαιδευτή, Ματθαίου Βραχιώλια. Οι μαθητές ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι από τον εκπαιδευτή τους και οι εξετάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Λήμνο, ο Δημήτρης Σταθάκος δίδαξε επίσης το σεμινάριο Bar Fight, μπροστά σε ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό.

 • STAY AWAY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

  Γέμισε γυναίκες το πάρκο Γουδέ στη Σπάρτη, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, για το σεμινάριο Stay Away, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης και ο Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος (Ε2). Στο σεμινάριο οι γυναίκες διδάχθηκαν όχι μόνο τεχνικές αποφυγής, αποτροπής και αντιμετώπισης πιθανών επιθέσεων αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης τους όσον αφορά την ασφάλειά τους. Όπως σε κάθε σεμινάριο Stay Away, κεντρική θέση στο σεμινάριο κατείχε ο εσωτερικός συναγερμός τον οποίο διαθέτει κάθε γυναίκα και ιδέες για το πώς πρέπει να τον «ακούει» και να τον εμπιστεύεται σε κάθε της κίνηση προκειμένου να αισθάνεται και να είναι πράγματι ασφαλής.

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  Το Σαββατοκύριακο  17-18 Μαρτίου έγινε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση στη νέα σχολή του Ηλία Χατζηδάκη, στα Χανιά, με επίσημο καλεσμένο τον EIT Γιώργο Χαλκιά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Χανιά, ο ΕΙΤ διεξήγαγε εξετάσεις μαθητών στα επίπεδα Ρ, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Εμπλοκή και απεμπλοκή σε βίαιη επίθεση» και προπόνηση εκπαιδευτών, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτών από το Ηράκλειο (Μανώλης Σταυρουλάκης), το Ρέθυμνο (Βλαντ Κιρκόφσκι και Γιώργος Κατσιούρης) και τα Χανιά (Ηλίας Χατζηδάκης). Από τη μεριά μας να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη νέα σχολή και, όπως κάνουμε με όλες τις σχολές μας, υποσχόμαστε ότι η IKMF θα είναι πάντα δίπλα σε αυτήν και τους μαθητές της.

 • STAY AWAY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  Γέμισε γυναίκες η δημοτική αίθουσα την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2017, για το σεμινάριο Stay Away, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης και ο Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος. Στο σεμινάριο οι γυναίκες διδάχθηκαν όχι μόνο τεχνικές αποφυγής, αποτροπής και αντιμετώπισης πιθανών επιθέσεων αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης τους όσον αφορά την ασφάλειά τους. Όπως σε κάθε σεμινάριο Stay Away, κεντρική θέση στο σεμινάριο κατείχε ο εσωτερικός συναγερμός τον οποίο διαθέτει κάθε γυναίκα και ιδέες για το πώς πρέπει να τον «ακούει» και να τον εμπιστεύεται σε κάθε της κίνηση προκειμένου να αισθάνεται και να είναι πράγματι ασφαλής.

 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
 • STAY AWAY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ
 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
 • STAY AWAY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Νέα της IKMF
 • ENA ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟ VIP PROTECTION COURSE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

  Το επόμενο περίφημο VIP Protection Course που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ ανακοινώθηκε ήδη, και πρόκειται να είναι ένα από τα πιο πλήρη που έχουν γίνει ποτέ. Εισηγητές οι Master Άβι Μογιάλ (επικεφαλής της IKMF), Ίσραελ Κόεν (GIT, επικεφαλής του Military & SWAT Division της IKMF) και Ντορόν Μπαλασάν (GIT, senior shooting και tactical instructor στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ισραηλινού στρατού). 26  Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου, μόνο για εκπαιδευτές!

 • Law Enforcement Instruction Course

 • Train and Travel 2014

 • IKMF HQ

  Στο ξεκίνημα του 2013 άνοιξαν τα νέα γραφεία της IKMF στο Ισραήλ, προσπαθώντας να καλύψουν όλες τις ανάγκες της οργάνωσης, η οποία αναπτύσσεται και μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς. Ανάγκες που αφορούσαν την ύπαρξη ενός χώρου για εκπαίδευση, γραφεία, στέγαση του τεχνολογικού τομέα αλλά και διακίνηση των προϊόντων της (DVD, ρούχα, εξοπλισμό κλπ).

 • ENA ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟ VIP PROTECTION COURSE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
 • Law Enforcement Instruction Course
 • Train and Travel 2014
 • IKMF HQ

BLOG

 • Scanning: Εφάρμοσέ το σωστά

  Από την πρώτη κιόλας μέρα που έρχεται κανείς σε επαφή με το Krav Maga μαθαίνει μία από τις πιο βασικές αρχές του πρωτοκόλλου λειτουργίας μας, το scanning, ή αλλιώς τον έλεγχο του χώρου μετά το πέρας της τεχνικής για τον εντοπισμό περαιτέρω κινδύνων. Σχεδόν κανείς όμως δε το εφαρμόζει σωστά, διότι το scanning δεν είναι απλά μια κίνηση του κεφαλιού, αλλά πολλά παραπάνω.

  Λάθος πρώτο: πολλοί ασκούμενοι βιάζονται τόσο να ελέγξουν το χώρο γύρω τους που ξεκινούν να το κάνουν πριν ολοκληρώσουν την τεχνική που εφαρμόζουν εξ'αρχής, δηλαδή πριν εξουδετερώσουν ολοκληρωτικά τον προϋπάρχων επιτιθέμενο. Κάτι τέτοιο ρεαλιστικά είναι πολύ επικίνδυνο και ενέχει μεγάλο ρίσκο διότι η προσοχή αποσπάται από το πρόβλημα που ήδη υπάρχει και είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο.

  Διαβάστε περισσότερα
IKMF Greece

IKMF Greece

10 Year Anniversary
(Greek version)

Εγγραφείτε στο newsletter μας