• ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

  Στον επίσημο
  Δικτυακό Τόπο της IKMF GREECE

 • DARE TO SHARE
  DARE TO THINK

 • So that one may

  WALK IN
  PEACE

  Imi

 • NO FEAR

 • FIGHT TO LIVE

 • FIGHT FOR
  A BETTER WORLD

KravMaga2018

Νέα της ΙΚΜF Ελλάδας
 • 600 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Ρ

  Τα ρεκόρ για την IKMF Ελλάδας απ’ ό,τι φαίνεται είναι μόνο για να σπάνε από την ίδια την IKMF Ελλάδας! Αυτήν τη φορά η εξέταση αφορούσε αποκλειστικά τα επίπεδα Ρ και άγγιξε τον αριθμό των 600 ατόμων, τα οποία ήταν χωρισμένα σε 22 γκρουπ. Εξεταστές ήταν τρεις GIT, απεσταλμένοι από την IKMF ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, και συγκεκριμένα οι Χεν Τολεντάνο (Ε2), Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1) και Ντορόν Μπαλασάν (Tactical Instructor). Οι εξετάσεις κύλησαν απρόσκοπτα, ομαλά και χωρίς  απρόοπτα, αφού και η σχετική οργανωτική εμπειρία υπάρχει και όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτές και μαθητές συνέβαλλαν  τα μέγιστα στη σωστή διεξαγωγή τους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί και επιδεικνύοντας συνεχή καλή θέληση και διάθεση. Στις εξετάσεις, όπως πάντα, παρών από την αρχή ως το τέλος ήταν και ο γιατρός της IKMF Ελλάδος, Χαράλαμπος Χατζηαθανασίου.

  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον κόσμο εξετάστηκε από την IKMF μαθήτρια με προβλήματα όρασης. Η Μαρία Τζεβελέκου, μαθήτρια του εκπαιδευτή Πάρη Σαμαρά, συμμετείχε κανονικά στις εξετάσεις στο ίδιο γκρουπ με όλους τους εξεταζόμενους, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα θέλησης και δύναμης και γεμίζοντας αισιοδοξία όλους τους παρευρισκόμενους. Η Μαρία ασκείται στο Κραβ Μαγκά εδώ και έναν χρόνο, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην ίδια αλλά και στον Πάρη Σαμαρά, ο οποίος επέδειξε τον απαραίτητο και ιδιαίτερο ζήλο, υπευθυνότητα και αγάπη στο να καταφέρει να προσαρμόσει το μάθημά του στις ιδιαίτερες ανάγκες της Μαρίας. Περιμένουμε να δούμε τη Μαρία και στις επόμενες εξετάσεις, για το επίπεδο Ρ2 πλέον.

 • ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΕΙΤ Γ. ΧΑΛΚΙΑΣ

  Αυτήν τη φορά, το καθήκον κάλεσε τον Έλληνα ΕΙΤ στην Πορτογαλία, προκειμένου να διδάξει στο δεύτερο μέρος του Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες, το οποίο διεξήχθη στις 23 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2017. Ο Γ. Χαλκιάς δίδαξε την ύλη των τελευταίων επιπέδων τα οποία διδάσκονται στο CIC, έλυσε τις απορίες των υποψηφίων εκπαιδευτών όσον αφορά τα αρχικά επίπεδα τα οποία είχαν διδαχθεί στο πρώτο μέρος, έκανε διαλέξεις πάνω στη διδακτική και διεξήγαγε τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

  Παρά το ήδη βαρύ πρόγραμμα του CIC, κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία ο ΕΙΤ δίδαξε επίσης σε μία τάξη μαθητών, έκανε εξετάσεις στους Πορτογάλους εκπαιδευτές και δίδαξε σε ένα γυναικείο σεμινάριο αντι-βίας.

 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TAKE DOWNS

  Έγινε το τελευταίο ανοιχτό σεμινάριο για το 2017, με τον GIT  Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1) να διδάσκει πάνω στην ειδικότητά του, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στο Τζούντο, έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ισραήλ, αλλά και σε αγώνες ΜΜΑ! Take downs, δηλαδή ανατροπές, ήταν το θέμα του σεμιναρίου το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ. Πολλές φορές, η καλύτερη άμυνα και εξουδετέρωση του επιτιθεμένου είναι η δυναμική ανατροπή του στο έδαφος, αφού έτσι αφενός το σώμα του συγκρούεται βίαια με πολύ σκληρές και κακοτράχαλες επιφάνειες και αφετέρου μπορούμε με την ανατροπή να κερδίσουμε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαφυγή και διάσωσή μας. Μαζί με τις ανατροπές, ο Σλόμι Μπουζάγκλο έδωσε έμφαση και στη συνέχεια στο έδαφος, αφιερώνοντας ένα σεβαστό κομμάτι του σεμιναρίου και σε τεχνικές εδάφους.

 • ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

  Το δεύτερο μέρος του Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες έγινε το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου, με τον GIT  Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1). Στο Σχολείο διδάχτηκε και αναλύθηκε η ύλη των επιπέδων Ρ2 και Ρ3, μαζί με θεωρητικά ζητήματα τα οποία αφορούν τη διδακτική επάρκεια των υποψήφιων εκπαιδευτών.

 • 600 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Ρ
 • ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΕΙΤ Γ. ΧΑΛΚΙΑΣ
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TAKE DOWNS
 • ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Νέα των σχολών
 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

  Για εξετάσεις επιπέδων και σεμινάρια στους μαθητές της Κέρκυρας ταξίδεψε ο Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος (Ε2), το Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου. Οι εξετάσεις που έγιναν απέδειξαν την πολύ καλή δουλειά των Κερκυραίων εκπαιδευτών, Χρήστου Στεργιάτου, Σπύρου Κορτέση και Αριστοτέλη Κουλούρη, αφού το επίπεδο των μαθητών τους κρίθηκε υψηλό. Τα σεμινάρια τα οποία διεξήχθησαν επιτυχώς με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων ήταν τα Bar Fight και Combat Fight.

 • BAR FIGHT ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

  Στο Club Mansion στην Τρίπολη διεξήχθη το σεμινάριο Bar Fight, στις 8 Νοεμβρίου 2017. Στο σεμινάριο δίδαξε ο Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος (Ε2) σε ένα ενθουσιώδες, νεανικό κοινό.

 • ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ IKMF ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  Μια νέα σχολή της IKMF ξεκίνησε την πορεία της στη Θεσσαλονίκη, με εκπαιδευτή τον Στέλιο Σαλακίδη. Η νέα σχολή βρίσκεται στο Budo Fighting, στην οδό Αναξιμένους 20 στην Κάτω Τούμπα και για να εορταστεί η έναρξη της λειτουργίας της διοργανώθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2017 ένα Εισαγωγικό σεμινάριο, στο οποίο δίδαξε ο Δημήτρης Σταθάκος (Ε2), σε ένα δυναμικό πλήθος μαθητών και φίλων της IKMF. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο εκπαιδευτή, στο δύσκολο έργο του, να στήσει μία σχολή στα ποιοτικά πρότυπα της IKMF!

 • ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

  Ακόμη ένα επιτυχημένο σεμινάριο στις Σέρρες, στη σχολή του εκπαιδευτή της IKMF Χαράλαμπου Ελισιάδη, στο Diogenis Fighting Club. Το σεμινάριο είχε θέμα «Επίθεση συμμορίας» και διεξήχθη από τον Δημήτρη Σταθάκο (Ε2), στις 15 Οκτωβρίου 2017. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν πολλές και η αθρόα συμμετοχή μαθητών και φίλων της IKMF έδειξαν για μια ακόμη φορά τη σοβαρή και ποιοτική δουλειά του Χαράλαμπου Ελισιάδη.

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
 • BAR FIGHT ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
 • ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ IKMF ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
Νέα της IKMF
 • ENA ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟ VIP PROTECTION COURSE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

  Το επόμενο περίφημο VIP Protection Course που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ ανακοινώθηκε ήδη, και πρόκειται να είναι ένα από τα πιο πλήρη που έχουν γίνει ποτέ. Εισηγητές οι Master Άβι Μογιάλ (επικεφαλής της IKMF), Ίσραελ Κόεν (GIT, επικεφαλής του Military & SWAT Division της IKMF) και Ντορόν Μπαλασάν (GIT, senior shooting και tactical instructor στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ισραηλινού στρατού). 26  Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου, μόνο για εκπαιδευτές!

 • Law Enforcement Instruction Course

 • Train and Travel 2014

 • IKMF HQ

  Στο ξεκίνημα του 2013 άνοιξαν τα νέα γραφεία της IKMF στο Ισραήλ, προσπαθώντας να καλύψουν όλες τις ανάγκες της οργάνωσης, η οποία αναπτύσσεται και μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς. Ανάγκες που αφορούσαν την ύπαρξη ενός χώρου για εκπαίδευση, γραφεία, στέγαση του τεχνολογικού τομέα αλλά και διακίνηση των προϊόντων της (DVD, ρούχα, εξοπλισμό κλπ).

 • ENA ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟ VIP PROTECTION COURSE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
 • Law Enforcement Instruction Course
 • Train and Travel 2014
 • IKMF HQ

BLOG

 • Scanning: Εφάρμοσέ το σωστά

  Από την πρώτη κιόλας μέρα που έρχεται κανείς σε επαφή με το Krav Maga μαθαίνει μία από τις πιο βασικές αρχές του πρωτοκόλλου λειτουργίας μας, το scanning, ή αλλιώς τον έλεγχο του χώρου μετά το πέρας της τεχνικής για τον εντοπισμό περαιτέρω κινδύνων. Σχεδόν κανείς όμως δε το εφαρμόζει σωστά, διότι το scanning δεν είναι απλά μια κίνηση του κεφαλιού, αλλά πολλά παραπάνω.

  Λάθος πρώτο: πολλοί ασκούμενοι βιάζονται τόσο να ελέγξουν το χώρο γύρω τους που ξεκινούν να το κάνουν πριν ολοκληρώσουν την τεχνική που εφαρμόζουν εξ'αρχής, δηλαδή πριν εξουδετερώσουν ολοκληρωτικά τον προϋπάρχων επιτιθέμενο. Κάτι τέτοιο ρεαλιστικά είναι πολύ επικίνδυνο και ενέχει μεγάλο ρίσκο διότι η προσοχή αποσπάται από το πρόβλημα που ήδη υπάρχει και είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο.

  Διαβάστε περισσότερα
IKMF Greece

IKMF Greece

10 Year Anniversary
(Greek version)

Εγγραφείτε στο newsletter μας