• ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

  Στον επίσημο
  Δικτυακό Τόπο της IKMF GREECE

 • DARE TO SHARE
  DARE TO THINK

 • So that one may

  WALK IN
  PEACE

  Imi

 • NO FEAR

 • FIGHT TO LIVE

 • FIGHT FOR
  A BETTER WORLD

Νέα της ΙΚΜF Ελλάδας
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "CRIMINAL KNIFE ATTACK"

  O πολύ αγαπητός στη χώρα μας, GIT Νταν Όρεν (E2), μετά από πολύ καιρό απουσίας βρέθηκε και πάλι στην Ελλάδα προκειμένου να διδάξει στο Σχολείο εκπαιδευτών. Επί τη ευκαιρία, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, δίδαξε σε ένα πολύ σημαντικό σεμινάριο ένα από τα αγαπημένα του θέματα, την αυτοάμυνα απέναντι σε μαχαίρι. Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν το Criminal Knife Attack και έτσι ο GIT αναφέρθηκε σε ιδιαιτέρως βίαιες επιθέσεις και στο τι μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να τις αντιμετωπίσει και να διαφύγει όσο το δυνατόν αλώβητος. Το κοινό του Νταν όπως πάντα ήταν μεγάλο και ενθουσιώδες και τελικά όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από ένα ακόμη δυνατό και χρήσιμο σεμινάριο της IKMF Ελλάδας.

 • ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ – 5ᴼ ΜΕΡΟΣ

  Το Σαββατοκύριακο 3-4 Μαρτίου 2018, συνεχίστηκε το φετινό Σχολείο Εκπαιδευτών, με τη διεξαγωγή του πέμπτου μέρους του, στο οποίο δίδαξε ο GIT Νταν Όρεν (E2). Ο πολύ αγαπητός στη  χώρα μας GIT δίδαξε την ύλη του G1, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλη έμφαση στη διδακτική μεθοδολογία της IKMF, έτσι ώστε οι υποψήφιοι εκπαιδευτές να ετοιμαστούν όχι μόνο για τις εξετάσεις τους που πλησιάζουν αλλά και για την πραγματικότητα της διδασκαλίας, όταν με το καλό ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους ως εκπαιδευτές Κραβ Μαγκά. Επόμενη στάση, οι τελικές εξετάσεις οι οποίες θα διεξαχθούν αμέσως μετά το Πάσχα, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της IKMF, Άβι Μογιάλ!

 • VIP PROTECTION COURSE ΣΤΗΝ ΚΩ

  Ακόμη ένα VIP Protection course έγινε στην Κω, στις 14-23 Φεβρουαρίου 2018, από τον GIT Γκάι Μπίλια (Ε2). Το Σχολείο διοργάνωσε ο πολύ δραστήριος τοπικός εκπαιδευτής, Γιώργος Χατζηαντωνίου, και σε αυτό συμμετείχαν 9  άτομα, τα οποία μετά από σκληρή, επίπονη και πλούσια σε γνώσεις εκπαίδευση αλλά και εξετάσεις, έλαβαν το ασημένιο σήμα και το διεθνώς αναγνωρισμένο δίπλωμα της IKMF, με τον τίτλο VIP Bodyguard.

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ G

  Για πρώτη φορά φέτος, στις 24-25 Φεβρουαρίου 2018, οι εξετάσεις των επιπέδων G διεξήχθησαν μόνες τους, χωριστά από τις εξετάσεις των επιπέδων Ρ. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι πλέον, μετά από τα 12 χρόνια της παρουσίας και του σοβαρού έργου της IKMF στην Ελλάδα, οι μαθητές των επιπέδων G έχουν φτάσει τους τριψήφιους αριθμούς και δεν χωρούν σε ένα Σαββατοκύριακο μαζί με τα επίπεδα P.

 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
 • ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ – 5ᴼ ΜΕΡΟΣ
 • VIP PROTECTION COURSE ΣΤΗΝ ΚΩ
 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ G
Νέα των σχολών
 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  Το Σαββατοκύριακο  17-18 Μαρτίου έγινε η πρώτη μεγάλη εκδήλωση στη νέα σχολή του Ηλία Χατζηδάκη, στα Χανιά, με επίσημο καλεσμένο τον EIT Γιώργο Χαλκιά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Χανιά, ο ΕΙΤ διεξήγαγε εξετάσεις μαθητών στα επίπεδα Ρ, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα «Εμπλοκή και απεμπλοκή σε βίαιη επίθεση» και προπόνηση εκπαιδευτών, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτών από το Ηράκλειο (Μανώλης Σταυρουλάκης), το Ρέθυμνο (Βλαντ Κιρκόφσκι και Γιώργος Κατσιούρης) και τα Χανιά (Ηλίας Χατζηδάκης). Από τη μεριά μας να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη νέα σχολή και, όπως κάνουμε με όλες τις σχολές μας, υποσχόμαστε ότι η IKMF θα είναι πάντα δίπλα σε αυτήν και τους μαθητές της.

 • STAY AWAY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

  Γέμισε γυναίκες η δημοτική αίθουσα την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2017, για το σεμινάριο Stay Away, το οποίο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρίπολης και ο Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος. Στο σεμινάριο οι γυναίκες διδάχθηκαν όχι μόνο τεχνικές αποφυγής, αποτροπής και αντιμετώπισης πιθανών επιθέσεων αλλά και θέματα τα οποία αφορούν την ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης τους όσον αφορά την ασφάλειά τους. Όπως σε κάθε σεμινάριο Stay Away, κεντρική θέση στο σεμινάριο κατείχε ο εσωτερικός συναγερμός τον οποίο διαθέτει κάθε γυναίκα και ιδέες για το πώς πρέπει να τον «ακούει» και να τον εμπιστεύεται σε κάθε της κίνηση προκειμένου να αισθάνεται και να είναι πράγματι ασφαλής.

 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

  Τις Σέρρες επισκέφθηκε ο Top Instructor Δημήτρης Σταθάκος (Ε2), στις 3-4 Μαρτίου 2018, προκειμένου να διδάξει στο σεμινάριο «Εισβολή στο Σπίτι» και να διεξάγει εξετάσεις στους μαθητές της σχολής του τοπικού εκπαιδευτή, Χαράλαμπου Ελισιάδη. Μαζί με τους Σερραίους μαθητές της IKMF, στις Σέρρες προσήλθαν προκειμένου να εξεταστούν και μαθητές από την Καβάλα (εκπ. Νίκος Καραγιαννίδης) και τη Θεσσαλονίκη (εκπ. Πέτρος Κεχαγιόπουλος, Στέλιος Σαλακίδης). Σεμινάριο και εξετάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας ότι με αργά αλλά σταθερά βήματα και με τη μεγάλη συνεισφορά του Δημήτρη Σταθάκου, η IKMF ριζώνει στη Βόρειο Ελλάδα, εξαπλώνοντας το αυθεντικό Κραβ Μαγκά.

 • ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ IKMF ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  Νέα σχολή για την IKMF στα Χανιά από τον εκπαιδευτή Ηλία Χατζηδάκη, στη 2η Πάροδο Χρυσοπηγής 20. Στη σχολή διδάσκεται το αυθεντικό Κραβ Μαγκά της IKMF και οι μαθητές της λαμβάνουν επίσημα διπλώματα και πιστοποιήσεις των βαθμών τους από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Η επίσημη έναρξη έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, με ανοιχτό σεμινάριο στο οποίο δίδαξε ο ίδιος ο εκπαιδευτής της σχολής, παρουσία μαθητών και φίλων, καθώς και των συναδέλφων εκπαιδευτών Βλαντ Κιρκόφσκι (Ρέθυμνο), Γιώργου Κατσιούρη (Ρέθυμνο, Χανιά) και Φίλιππου Καραθανάση (Αθήνα). Από τη μεριά μας, ευχόμαστε τα καλύτερα για τον νέο εκπαιδευτή και όπως κάνουμε με όλους τους εκπαιδευτές και μαθητές της IKMF, θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό του για οτιδήποτε χρειαστεί. Για αρχή, τη νέα σχολή θα επισκεφτεί για σεμινάριο και εξετάσεις επιπέδων ο ΕΙΤ Γιώργος Χαλκιάς, στις 17 Μαρτίου, όπου η προσέλευση των μαθητών του Κραβ Μαγκά της πόλης αναμένεται μεγάλη.

 • ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
 • STAY AWAY ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
 • ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ IKMF ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Νέα της IKMF
 • ENA ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟ VIP PROTECTION COURSE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

  Το επόμενο περίφημο VIP Protection Course που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ ανακοινώθηκε ήδη, και πρόκειται να είναι ένα από τα πιο πλήρη που έχουν γίνει ποτέ. Εισηγητές οι Master Άβι Μογιάλ (επικεφαλής της IKMF), Ίσραελ Κόεν (GIT, επικεφαλής του Military & SWAT Division της IKMF) και Ντορόν Μπαλασάν (GIT, senior shooting και tactical instructor στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία του ισραηλινού στρατού). 26  Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου, μόνο για εκπαιδευτές!

 • Law Enforcement Instruction Course

 • Train and Travel 2014

 • IKMF HQ

  Στο ξεκίνημα του 2013 άνοιξαν τα νέα γραφεία της IKMF στο Ισραήλ, προσπαθώντας να καλύψουν όλες τις ανάγκες της οργάνωσης, η οποία αναπτύσσεται και μεγαλώνει με ραγδαίους ρυθμούς. Ανάγκες που αφορούσαν την ύπαρξη ενός χώρου για εκπαίδευση, γραφεία, στέγαση του τεχνολογικού τομέα αλλά και διακίνηση των προϊόντων της (DVD, ρούχα, εξοπλισμό κλπ).

 • ENA ΠΟΛΥ ΕΙΔΙΚΟ VIP PROTECTION COURSE ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
 • Law Enforcement Instruction Course
 • Train and Travel 2014
 • IKMF HQ

BLOG

 • Scanning: Εφάρμοσέ το σωστά

  Από την πρώτη κιόλας μέρα που έρχεται κανείς σε επαφή με το Krav Maga μαθαίνει μία από τις πιο βασικές αρχές του πρωτοκόλλου λειτουργίας μας, το scanning, ή αλλιώς τον έλεγχο του χώρου μετά το πέρας της τεχνικής για τον εντοπισμό περαιτέρω κινδύνων. Σχεδόν κανείς όμως δε το εφαρμόζει σωστά, διότι το scanning δεν είναι απλά μια κίνηση του κεφαλιού, αλλά πολλά παραπάνω.

  Λάθος πρώτο: πολλοί ασκούμενοι βιάζονται τόσο να ελέγξουν το χώρο γύρω τους που ξεκινούν να το κάνουν πριν ολοκληρώσουν την τεχνική που εφαρμόζουν εξ'αρχής, δηλαδή πριν εξουδετερώσουν ολοκληρωτικά τον προϋπάρχων επιτιθέμενο. Κάτι τέτοιο ρεαλιστικά είναι πολύ επικίνδυνο και ενέχει μεγάλο ρίσκο διότι η προσοχή αποσπάται από το πρόβλημα που ήδη υπάρχει και είναι αναγνωρισμένο ως επικίνδυνο.

  Διαβάστε περισσότερα
IKMF Greece

IKMF Greece

10 Year Anniversary
(Greek version)

Εγγραφείτε στο newsletter μας