• Home
  • BLOG
  • ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ

Η ευθύνη του μαθητή για την εύρεση του σωστού εκπαιδευτή

Λόγω των ιδιοτήτων μου ως εκπαιδευτή της IKMF σχεδόν από την ίδρυσή της στην Ελλάδα αλλά και διαχειριστή της επίσημης σελίδας της στο Face Book, κατά καιρούς δέχομαι μηνύματα μαθητών οι οποίοι μου εκφράζουν τα κάθε είδους προβλήματα και ανησυχίες τους σχετικά με τους εκπαιδευτές τους.

Για να ξεκαθαρίσει λοιπόν το τοπίο και να αποφεύγονται παρεξηγήσεις, παραθέτω τα παρακάτω τα οποία ισχύουν στην  IKMF, προς γνώση όλων.

Με τη γνώση και την εφαρμογή των κατωτέρω, οι μαθητές αφενός θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερα τον κατάλληλο γι’ αυτούς εκπαιδευτή και αφετέρου θα συμβάλλουν στον να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι εκπαιδευτές αλλά και η IKMF Ελλάδας ακόμη πιο σωστή και οργανωμένη. 

  1. Κανένας μαθητής δεν ανήκει σε κανέναν εκπαιδευτή. Η IKMF πιστεύει στην ελευθερία του ατόμου και κάθε μαθητής μπορεί να επιλέξει τον εκπαιδευτή που επιθυμεί, όπως επίσης και να τον αλλάξει όποτε νομίζει, προκειμένου να εκπαιδευτεί από κάποιον διαφορετικό, ο οποίος στη συγκεκριμένη φάση θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος γι’ αυτόν.
  1. Η IKMF έχει συγκεκριμένη διδακτέα και εξεταστέα ύλη, καθώς και συγκεκριμένο τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης, όπως και ηθικό κώδικα και κανόνες για τη συμπεριφορά την οποία οφείλει να έχει ο εκπαιδευτής απέναντι στον μαθητή. Όλοι οι εκπαιδευτές, ως απόφοιτοι της Σχολής Εκπαιδευτών της IKMF, οφείλουν να ακολουθούν πιστά τα ανωτέρω, χωρίς να αυθαιρετούν.

Ωστόσο, όπως είναι φυσικό, ο εκπαιδευτής προσθέτει πάντα το προσωπικό του στίγμα, βάσει της προσωπικότητας, των εμπειριών και των πρότερων γνώσεών του. Καλό λοιπόν είναι ο μαθητής, πριν επιλέξει τον εκπαιδευτή του, να επισκέπτεται πρώτα όσο περισσότερες σχολές, οι οποίες πιθανόν να είναι πιο κοντά ή λίγο πιο μακριά από το σπίτι του, να ελέγχει προσεκτικά την ποιότητα της προσωπικότητας του εκπαιδευτή και του μαθήματός του, καθώς και την ποιότητα των εγκαταστάσεων της σχολής (καθαριότητα, χώροι, εξοπλισμός κ.α.) και μόνον τότε να αποφασίζει σε ποια σχολή θα ενταχθεί. Έρευνα σχολής και εκπαιδευτή μόνο από το τηλέφωνο και με γνώμονα την πιο χαμηλή συνδρομή, τον βαθμό του εκπαιδευτή ή την απόσταση από το σπίτι του, ίσως να μην είναι πάντα η πιο σοφή επιλογή. Να θυμάστε πάντα ότι στα χέρια του εκάστοτε εκπαιδευτή εναποθέτετε όχι μόνο τη γνώση σας πάνω στο αντικείμενο αλλά και τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Και αυτό επ’ ουδενί δεν καλύπτεται από πέντε ή δέκα ευρώ φθηνότερα στη μηνιαία συνδρομή.

  1. Τέλος, για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη σχολή και τον εκπαιδευτή σας, αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, αν πιστεύετε ότι κάποιος εκπαιδευτής αυθαιρετεί ή δεν συμβαδίζει με τους κανόνες, τις αξίες και τον ηθικό κώδικα της  IKMF, μπορείτε να απευθυνθείτε στους υπεύθυνους της  IKMF στην Ελλάδα στο email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Θα πρέπει να  αναφέρετε το όνομα και την ιδιότητά σας, τον λόγο για τον οποίο επικοινωνείτε, το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζετε ή τον προβληματισμό τον οποίο έχετε. Το μήνυμά σας θα αξιολογηθεί από τον/τους αρμόδιο/ους, πάντα με απόλυτη εχεμύθεια, και θα λάβετε την δέουσα απάντηση σε όποιον προβληματισμό ή απορία σας και πιθανότατα λύση στο πρόβλημά σας.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η εκπαίδευσή σας, καθώς και η ποιότητα της IKMF στην Ελλάδα είναι και δική σας ευθύνη!

Καλές προπονήσεις και καλό χειμώνα!

Βασίλης Τσίπας- Expert 2