IKMF Greece
News

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ (CIC)

Ολοκληρώθηκε το θερινό Σχολείο Εκπαιδευτών (CIC) το οποίο διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος στην Αθήνα, με σκοπό να καλύψει έκτακτες ανάγκες, λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για εκπαιδευτές της IKMF ειδικά στα νησιά και την επαρχία αλλά και στην Αθήνα. Στο δεύτερο μέρος του CIC, το οποίο διεξήχθη στις 11-19 Αυγούστου 2018, δίδαξε ο GIT Σλόμι Μπουζάγκλο (E1), o οποίος διεξήγαγε και τις εξετάσεις. Οι νέοι εκπαιδευτές της IKMF στην Ελλάδα είναι οι: Βλασερός Δημήτρης, Θεοδώρου Ανδρέας, Καλαντζής Αναστάσιος, Καραγιαννίδης Μαρίνος, Λιαράκος Παναγιώτης, Μοσχοβής Βασίλης, Πράπα Κατερίνα και Τερτίγκας Ηλίας. Αφού ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους στο νέο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνουν, να θυμίσουμε ότι το νέο, τακτικό CIC, θα ξεκινήσει όπως κάθε χρόνο τον Νοέμβριο (10 Νοεμβρίου) και η ημερομηνία έγκαιρης εγγραφής σε αυτό είναι στις 10 Οκτωβρίου.

Continue Reading

ARREST AND CONTROL

Το τελευταίο σεμινάριο για τη φετινή σεζόν, ήταν το "Arrest and Control", με τον GIT Γκάι Μπίλια (E3), το οποίο, όπως πάντα, διεξήχθη στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018.

Παρ' όλο που το θέμα φαινόταν και πράγματι ήταν πολύ εξειδικευμένο, αφού ο πολίτης δεν επιτρέπεται να συλλάβει έναν άλλον πολίτη, δυνητικά αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους για την πρακτική αυτοάμυνα. Δεν είναι λίγες οι φορές που δεν μπορούμε ή δεν επιθυμούμε να βγάλουμε εκτός μάχης τον επιτιθέμενο προξενώντας του ζημιά, ούτε υπάρχει η δυνατότητα, για τον οποιονδήποτε λόγο, να αποδράσουμε άμεσα από το πεδίο της συμπλοκής. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις, η μοναδική λύση είναι η ακινητοποίηση και ο έλεγχος του επιτιθέμενου, ώστε να τον καταστήσουμε ακίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα, μέχρι να ηρεμήσει ή να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το πολύ προχωρημένο του καλοκαιριού και την αφόρητη ζέστη, ο κόσμος της IKMF έδωσε και πάλι το δυναμικό παρών του, αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά το πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τα πάντα φλέγοντα θέματα των σεμιναρίων και τις πολύ δυνατές παρουσιάσεις τους από τους GIT.

Continue Reading

ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ (CIC)

Πρώτη φορά φέτος διεξήχθη θερινό Σχολείο Εκπαιδευτών (CIC) στην Αθήνα, με σκοπό να καλύψει έκτακτες ανάγκες, λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για εκπαιδευτές της IKMF ειδικά στα νησιά και την επαρχία αλλά και στην Αθήνα.  Στο πρώτο μέρος του CIC, το οποίο διεξήχθη στις 14-22 Ιουλίου 2018, δίδαξε ο GIT Γκάι Μπίλια (E3). Το δεύτερο μέρος αναμένεται να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Αύγουστο.

Continue Reading

CAR SEMINAR

Προτελευταίο σεμινάριο για τη φετινή σεζόν ήταν το "Car seminar", με τον GIT Γκάι Μπίλια (E3). Όπως πάντα, το σεμινάριο διεξήχθη στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, 18.00 - 21.00. Θέμα του σεμιναρίου ήταν οι πολύ συχνές πλέον επιθέσεις ενάντια στον οδηγό ή τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου, από κάποιον κακοποιό ο οποίος ζητάει είτε να κλέψει, είτε να καταλάβει το αυτοκίνητο είτε ακόμη και να απειλήσει τη ζωή του οδηγού ή των επιβατών. Τι μπορεί κάποιος να κάνει ώστε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ενδεχόμενες επιθέσεις; Οι λύσεις, οι τεχνικές και οι τακτικές που έδωσε ο Γκάι Μπίλια ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες από τον καθένα και έτσι οι συμμετέχοντες έμειναν απολύτως ευχαριστημένοι.

Continue Reading

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ένα ακόμη Σχολείο Εκπαιδευτών για Παιδιά (KIC) διεξήχθη στη χώρα μας, στις 20-24 Ιουνίου 2018, νωρίτερα από την εποχή που συνήθως διεξάγεται (Οκτώβριος), προκειμένου οι νέοι εκπαιδευτές να είναι έτοιμοι ώστε να ξεκινήσουν τα παιδικά τους τμήματα από την αρχή της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Το KIC σκοπό έχει να επιμορφώσει τους εκπαιδευτές πάνω στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων, λόγω της σωματικής τους ανάπτυξης, της ευαίσθητης ψυχοσύνθεσής τους αλλά και των ειδικών συνθηκών τις οποίες καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίζουν. Όπως είναι πλέον γνωστό, στην IKMF κανείς εκπαιδευτής δεν δικαιούται να διδάσκει παιδιά εάν προηγουμένως δεν έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το KIC. Φέτος, στο Σχολείο δίδαξε ο επικεφαλής τους τομέα παιδιών και γυναικών της IKMF, GIT Σλόμι Μογιάλ (Ε3). Οι εκπαιδευτές που το παρακολούθησαν επιτυχώς, και κατά συνέπεια δικαιούνται στο εξής να διδάσκουν παιδιά και εφήβους είναι οι εξής: Ελισιάδης Χαράλαμπος, Καραγιαννίδης Νικόλαος, Κοσμόπουλος Χάρης, Κατσιούρης Γιώργος, Κυρίτση Βάγια, Κώστογλου Λευτέρης, Σκόπης Χρήστος, Τσίβος Βασίλης, Τσιλιβαράκος Ιωάννης, Χατζηδάκης Ηλίας, Χριστοδούλου Κωνσταντίνος.

Continue Reading