IKMF Greece
News

600 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Ρ

Τα ρεκόρ για την IKMF Ελλάδας απ’ ό,τι φαίνεται είναι μόνο για να σπάνε από την ίδια την IKMF Ελλάδας! Αυτήν τη φορά η εξέταση αφορούσε αποκλειστικά τα επίπεδα Ρ και άγγιξε τον αριθμό των 600 ατόμων, τα οποία ήταν χωρισμένα σε 22 γκρουπ. Εξεταστές ήταν τρεις GIT, απεσταλμένοι από την IKMF ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, και συγκεκριμένα οι Χεν Τολεντάνο (Ε2), Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1) και Ντορόν Μπαλασάν (Tactical Instructor). Οι εξετάσεις κύλησαν απρόσκοπτα, ομαλά και χωρίς  απρόοπτα, αφού και η σχετική οργανωτική εμπειρία υπάρχει και όλοι οι Έλληνες εκπαιδευτές και μαθητές συνέβαλλαν  τα μέγιστα στη σωστή διεξαγωγή τους, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί και επιδεικνύοντας συνεχή καλή θέληση και διάθεση. Στις εξετάσεις, όπως πάντα, παρών από την αρχή ως το τέλος ήταν και ο γιατρός της IKMF Ελλάδος, Χαράλαμπος Χατζηαθανασίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον κόσμο εξετάστηκε από την IKMF μαθήτρια με προβλήματα όρασης. Η Μαρία Τζεβελέκου, μαθήτρια του εκπαιδευτή Πάρη Σαμαρά, συμμετείχε κανονικά στις εξετάσεις στο ίδιο γκρουπ με όλους τους εξεταζόμενους, δίνοντας σε όλους μας μαθήματα θέλησης και δύναμης και γεμίζοντας αισιοδοξία όλους τους παρευρισκόμενους. Η Μαρία ασκείται στο Κραβ Μαγκά εδώ και έναν χρόνο, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην ίδια αλλά και στον Πάρη Σαμαρά, ο οποίος επέδειξε τον απαραίτητο και ιδιαίτερο ζήλο, υπευθυνότητα και αγάπη στο να καταφέρει να προσαρμόσει το μάθημά του στις ιδιαίτερες ανάγκες της Μαρίας. Περιμένουμε να δούμε τη Μαρία και στις επόμενες εξετάσεις, για το επίπεδο Ρ2 πλέον.

Continue Reading

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΕΙΤ Γ. ΧΑΛΚΙΑΣ

Αυτήν τη φορά, το καθήκον κάλεσε τον Έλληνα ΕΙΤ στην Πορτογαλία, προκειμένου να διδάξει στο δεύτερο μέρος του Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες, το οποίο διεξήχθη στις 23 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2017. Ο Γ. Χαλκιάς δίδαξε την ύλη των τελευταίων επιπέδων τα οποία διδάσκονται στο CIC, έλυσε τις απορίες των υποψηφίων εκπαιδευτών όσον αφορά τα αρχικά επίπεδα τα οποία είχαν διδαχθεί στο πρώτο μέρος, έκανε διαλέξεις πάνω στη διδακτική και διεξήγαγε τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Παρά το ήδη βαρύ πρόγραμμα του CIC, κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία ο ΕΙΤ δίδαξε επίσης σε μία τάξη μαθητών, έκανε εξετάσεις στους Πορτογάλους εκπαιδευτές και δίδαξε σε ένα γυναικείο σεμινάριο αντι-βίας.

Continue Reading

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TAKE DOWNS

Έγινε το τελευταίο ανοιχτό σεμινάριο για το 2017, με τον GIT  Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1) να διδάσκει πάνω στην ειδικότητά του, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στο Τζούντο, έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ισραήλ, αλλά και σε αγώνες ΜΜΑ! Take downs, δηλαδή ανατροπές, ήταν το θέμα του σεμιναρίου το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ. Πολλές φορές, η καλύτερη άμυνα και εξουδετέρωση του επιτιθεμένου είναι η δυναμική ανατροπή του στο έδαφος, αφού έτσι αφενός το σώμα του συγκρούεται βίαια με πολύ σκληρές και κακοτράχαλες επιφάνειες και αφετέρου μπορούμε με την ανατροπή να κερδίσουμε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαφυγή και διάσωσή μας. Μαζί με τις ανατροπές, ο Σλόμι Μπουζάγκλο έδωσε έμφαση και στη συνέχεια στο έδαφος, αφιερώνοντας ένα σεβαστό κομμάτι του σεμιναρίου και σε τεχνικές εδάφους.

Continue Reading

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος του Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες έγινε το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου, με τον GIT  Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1). Στο Σχολείο διδάχτηκε και αναλύθηκε η ύλη των επιπέδων Ρ2 και Ρ3, μαζί με θεωρητικά ζητήματα τα οποία αφορούν τη διδακτική επάρκεια των υποψήφιων εκπαιδευτών.

Continue Reading

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ IN FIGHT

Το τρίτο συνεχόμενο σεμινάριο του Νοεμβρίου ήταν το "In Fight", με τον επικεφαλής του τομέα Σεκιούριτυ και Αστυνομίας της IKMF, GIT Ίσραελ Ταμίρ (E4). Το σεμινάριο διεξήχθη στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή μεγάλου και ενθουσιώδους κοινού. Τι συμβαίνει σε μία συμπλοκή σώμα με σώμα, από τη στιγμή που έχουμε ήδη εμπλακεί σε μία αληθινή μάχη την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε; Ποιες οι διεργασίες που συμβαίνουν στον νου και το σώμα του αμυνόμενου, ποιοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει και ποιος ο τρόπος αντίδρασης ώστε να γλιτώσει τελικά από τον κίνδυνο; Ο πολύ έμπειρος Ίσραελ Ταμίρ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο, θεωρητικά και πρακτικά, σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, αφήνοντας τους πάντες απολύτως ικανοποιημένους.

Continue Reading