Νέα της
IKMF Ελλάδος

COMBAT FIGHTING

Ακόμη ένα μεγάλο σεμινάριο της IKMF Ελλάδος, με θέμα "Combat Fighting'', διεξήχθη το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ. Ο GIT Israel Cohen (Ε4) δίδαξε στους πολυάριθμους ενδιαφερόμενους, τι μπορούν να κάνουν όταν δεχθούν επίθεση από κάποιον ικανό και έμπειρο μαχητή και υποχρεωθούν να εμπλακούν σε μία μάχη σώμα με σώμα. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από ό,τι σε μία συνηθισμένη επίθεση και, ως εκ τούτου, χρειάζεται αυξημένη γνώση και ικανότητα από τον αμυνόμενο προκειμένου να σώσει τη ζωή του. Ο Israel Cohen έδωσε ιδέες, τεχνικές και απαντήσεις σε αυτό το πολύπλοκο πρόβλημα, βοηθώντας παράλληλα τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τη νοοτροπία του μαχητή, η οποία απαιτείται σε τέτοιες δύσκολες όσο και επικίνδυνες καταστάσεις.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 2018-2019, ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ο GΙΤ Ίσραελ Κόεν (Ε4) βρέθηκε στη χώρα μας το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να διδάξει στο τρίτο μέρος του φετινού Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC). Αντικείμενο του δεύτερου μέρους ήταν η ύλη του επιπέδου P5, καθώς και η εμβάθυνση στη διδακτική, θέμα πολύ μεγάλης βαρύτητας, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε Σχολείο Εκπαιδευτών της IKMF. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές σιγά-σιγά οδεύουν προς την ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης τους, δουλεύοντας πλέον πάνω στις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να ετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο για τις εξετάσεις τους αλλά κυρίως για το δυσκολότερο κομμάτι της μαθητείας κάθε εκπαιδευτή, το οποίο είναι η αληθινή διδασκαλία σε μαθητές, μετά την αποφοίτηση από το Σχολείο Εκπαιδευτών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΤ

Στην Πορτογαλία ταξίδεψε ο Έλληνας ΕΙΤ, Γιώργος Χαλκιάς (Ε3), στις 20-29 Νοεμβρίου 2018, προκειμένου να διδάξει στο 2ο μέρος του CIC. Τις πρώτες οκτώ ημέρες ο Γιώργος Χαλκιάς δίδαξε εις βάθος όλη την απαιτούμενη διδακτέα ύλη, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τις τελικές εξετάσεις, οι οποίες διεξήχθησαν κατά τις δύο τελευταίες ημέρες του Σχολείου σε θεωρητικό και τεχνικό επίπεδο, και να λάβουν την πολυπόθητη πιστοποίηση του εκπαιδευτή για πολίτες της IKMF.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Ρ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Συνεπής για μια ακόμη χρονιά στο ραντεβού της, η I.K.M.F. Ελλάδος διεξήγαγε, στις 15 &16 Δεκεμβρίου 2018, τις εξαμηνιαίες εξετάσεις της στα επίπεδα Ρ, ολοκληρώνοντας έτσι μία εκπαιδευτική περίοδο. Πάνω από 500 μαθητές και μαθήτριες γέμισαν τον φιλόξενο χώρο του Martial Way στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να εξεταστούν από τους G.I.T. Israel Cohen (Ε4) και Hen Toledano (E2).

Η διαδικασία των εξετάσεων κύλησε με απόλυτη ομαλότητα και τάξη, όντας ταυτόχρονα πολύ απαιτητική, με τους δύο έμπειρους εξεταστές να δίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες πολύ σημαντικά μαθήματα, τόσο μέσω του τρόπου εξέτασης όσο και μέσω των τελικών τους παρατηρήσεων και συμβουλών.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν σε αυτήν τη διαδικασία η οποία είχε ως στόχο τη συνεχή εξέλιξη μαθητών, εκπαιδευτών και της IKMF γενικότερα.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο γιατρό της I.K.M.F. Greece, κ. Χαράλαμπο Χατζηαθανασίου, για την αδιάκοπη παρουσία του στις εξετάσεις, ώστε οι μαθητές μας να είναι πάντα ασφαλείς!

Διαβάστε Περισσότερα

GROUND SURVIVAL

Καλεσμένος της I.K.M.F. Greece, ο E.I.T. Andreas Burkert (Expert 3), με το μοναδικό χιούμορ και χαμόγελό του, κατάφερε να δώσει μια ευχάριστη νότα σε ένα κατά τ’ άλλα πολύ δύσκολο θέμα, αυτό της αυτοάμυνας στο έδαφος. Οι συμμετέχοντες στο τελευταίο ανοιχτό σεμινάριο για το 2018 “Ground Survival”, που διεξήχθη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησαν πολλά και διαφορετικά σενάρια επιθέσεων στο έδαφος, διδάχτηκαν τρόπους άμυνας και αντιμετώπισής τους και μας καληνύχτισαν με μια βαθύτερη κατανόηση της επικινδυνότητας μιας τέτοιας κατάστασης αλλά και των πολύπλευρων λύσεων που προσφέρει το Krav Maga.

Διαβάστε Περισσότερα