Νέα της
IKMF Ελλάδος

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Στην τελική ευθεία μπήκε το Σχολείο Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC), για την περίοδο 2018-2019, με την ολοκλήρωση του πέμπτου μέρους του. Το Σχολείο διεξήχθη στις 2-3 Μαρτίου 2019, από τον GIT Israel Cohen (Ε4), επικεφαλής των τομέων Military και SWAT της IKMF. Ο έμπειρος GIT έδωσε έμφαση στις τελικές διορθώσεις πάνω στην τεχνική των υποψηφίων εκπαιδευτών, απάντησε στα ερωτήματα και τις απορίες τους, έκανε προσομοίωση του τελικού τεστ και γενικά έβαλε τις τελικές πινελιές στην προετοιμασία τους.

Στις 6-7 Απριλίου, που θα γίνει το τελευταίο μέρος του CIC, θα είναι εδώ όπως κάθε χρόνο ο ίδιος ο Πρόεδρος και επικεφαλής εκπαιδευτής της IKMF, Άβι Μογιάλ (Μάστερ 2), προκειμένου να μεταδώσει λίγη από την τεράστια εμπειρία και γνώση του στους υποψήφιους εκπαιδευτές και να διεξαγάγει τις τελικές εξετάσεις τους.

Από τη μεριά μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους!

Διαβάστε Περισσότερα

DIRTY FIGHTING

O GIT  Israel Cohen (Ε4), επικεφαλής των τομέων Military και SWAT της IKMF, δίδαξε το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, σε ένα ανοιχτό σεμινάριο, σύμφυτο με την ίδια την υπόσταση του Κραβ Μαγκά. με θέμα το «Dirty Fighting».

Όπως συνηθίζουμε να λέμε στο Κραβ Μαγκά, στον δρόμο ο μόνος κανόνας είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες, έτσι, οι «βρώμικες», «ύπουλες» και ανορθόδοξες τεχνικές είναι αυτές που θα μας βοηθήσουν να αντεπεξέλθουμε σε μία βίαιη και απρόβλεπτη επίθεση από έναν ή πολλούς αντιπάλους, οι οποίοι επιβουλεύονται τη ζωή μας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ “STAY AWAY”

Ο CIT Ντέιβιντ Στίβενς (E2) επισκέφθηκε τη χώρα μας, στις 20-24 Φεβρουαρίου 2019, προκειμένου να διδάξει στο ειδικό Σχολείο Εκπαιδευτών για την Εκπαίδευση Γυναικών “Stay Away”. Το Stay Away είναι το εξειδικευμένο πρόγραμμα της IKMF για τη γυναικεία αυτοάμυνα, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν του τις ιδιαιτερότητες των γυναικών όχι μόνον από άποψη σωματικής διάπλασης και δύναμης αλλά και όσον αφορά τις διαφορές τους από τους άντρες σε θέματα χαρακτήρα, συμπεριφοράς, διαίσθησης, τρόπου σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων. Όπως είναι πλέον γνωστό, οι μόνοι εκπαιδευτές Κραβ Μαγκά οι οποίοι έχουν δικαίωμα να διδάσκουν σε ειδικά τμήματα γυναικών είναι αυτοί οι οποίοι έχουν περάσει το Σχολείο Stay Away. Στο Stay Away του 2019 συμμετείχαν οι εξής δεκαπέντε εκπαιδευτές της IKMF Ελλάδας: Πανόπουλος Χρήστος, Βασιλόπουλος Εμμανουήλ, Κισκήρας Παναγιώτης, Βουδούρης Γιώργος, Μπαχαρνίκος Βλάσης, Νταλίπι Ελισάβετ, Γαλιατσάτου Μάρθα, Σακελαρόπουλος Κωνσταντίνος, Βόσιος Νικόλαος, Ζαφειρόπουλος Άκης, Σάμου Μοχάμεντ, Κλείσας Ισίδωρος, Παπαδόπουλος Χρήστος, Καρκαλάκος Ιωάννης, Αντωνόπουλος Ξενοφών.

Διαβάστε Περισσότερα

KNIFE DEFENCE AT CLOSE QUARTERS

Μετά από πολύ καιρό, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στη χώρα μας έναν από τους καλύτερους παγκοσμίου επιπέδου εκπαιδευτές της IKMF, τον CIT David Stevens (E2), ο οποίος, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στις 18.00 - 21.00, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, δίδαξε σε ένα πολύ δυνατό ανοιχτό σεμινάριο, με θέμα «Άμυνα σε μαχαίρι σε κοντινές αποστάσεις».

Η άμυνα σε ένα μαχαίρι είναι, ούτως ή άλλως, ένα αντικείμενο πάρα πολύ δύσκολο και σύνθετο, το οποίο έχει απασχολήσει όλους όσους διδάσκουν ή εξασκούν την αυτοάμυνα παγκοσμίως και πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα. Πόσω μάλλον όταν ο επιτιθέμενος βρίσκεται σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση. Τότε η δυσκολία της προσπάθειας του αμυνόμενου πολλαπλασιάζεται στο έπακρο.

Ο David Stevens, με τη μεγάλη εμπειρία την οποία έχει πάνω στο θέμα, έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες ιδέες, λύσεις και συγκεκριμένες τεχνικές και ασκήσεις για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο κρίσιμου θέματος. 

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΠΕΔΩΝ G 2019

Για δεύτερη φορά φέτος, στις 16-17 Φεβρουαρίου 2019, οι εξετάσεις των επιπέδων G διεξήχθησαν μόνες τους, χωριστά από τις εξετάσεις των επιπέδων Ρ. Ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι πλέον, μετά από τα 13 χρόνια της παρουσίας και του σοβαρού έργου της IKMF στην Ελλάδα, οι μαθητές των επιπέδων G έχουν φτάσει τους  τριψήφιους αριθμούς και δεν χωρούν σε ένα Σαββατοκύριακο μαζί με τα επίπεδα P.

Για την εξέτασή τους, ταξίδεψε στη χώρα μας ο GIT Νταν Όρεν (Ε3), ο οποίος εξέτασε τους Έλληνες μαθητές 3 ώρες στο κάθε επίπεδο, με το δικό του, ξεχωριστό, στυλ, το οποίο δίνει βάση στην επιμόρφωση των εξεταζομένων, ταυτόχρονα με την εξέταση.  Κάθε φορά που ο εξεταστής διαπίστωνε κάποιο σημαντικό, γενικότερο λάθος, σταματούσε την εξέταση ώστε να εξηγήσει σε όλους για ποιον λόγο η συγκεκριμένη τεχνική είναι λάθος και ποια είναι η σωστή εκτέλεσή της. Στο τέλος της εξέτασης, ο Νταν Όρεν συγκέντρωνε όλους τους συμμετέχοντες, προκειμένου να τους εξηγήσει τα βασικά συμπεράσματά του από τη συγκεκριμένη εξέταση και να τους τονίσει πού πρέπει να δώσουν έμφαση ώστε να γίνουν καλύτεροι.

Διαβάστε Περισσότερα