Νέα της
IKMF Ελλάδος

ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΕΙΤ Γ. ΧΑΛΚΙΑΣ

Αυτήν τη φορά, το καθήκον κάλεσε τον Έλληνα ΕΙΤ στην Πορτογαλία, προκειμένου να διδάξει στο δεύτερο μέρος του Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες, το οποίο διεξήχθη στις 23 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2017. Ο Γ. Χαλκιάς δίδαξε την ύλη των τελευταίων επιπέδων τα οποία διδάσκονται στο CIC, έλυσε τις απορίες των υποψηφίων εκπαιδευτών όσον αφορά τα αρχικά επίπεδα τα οποία είχαν διδαχθεί στο πρώτο μέρος, έκανε διαλέξεις πάνω στη διδακτική και διεξήγαγε τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Παρά το ήδη βαρύ πρόγραμμα του CIC, κατά την παραμονή του στην Πορτογαλία ο ΕΙΤ δίδαξε επίσης σε μία τάξη μαθητών, έκανε εξετάσεις στους Πορτογάλους εκπαιδευτές και δίδαξε σε ένα γυναικείο σεμινάριο αντι-βίας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ TAKE DOWNS

Έγινε το τελευταίο ανοιχτό σεμινάριο για το 2017, με τον GIT  Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1) να διδάσκει πάνω στην ειδικότητά του, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στο Τζούντο, έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Ομάδας του Ισραήλ, αλλά και σε αγώνες ΜΜΑ! Take downs, δηλαδή ανατροπές, ήταν το θέμα του σεμιναρίου το οποίο διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ. Πολλές φορές, η καλύτερη άμυνα και εξουδετέρωση του επιτιθεμένου είναι η δυναμική ανατροπή του στο έδαφος, αφού έτσι αφενός το σώμα του συγκρούεται βίαια με πολύ σκληρές και κακοτράχαλες επιφάνειες και αφετέρου μπορούμε με την ανατροπή να κερδίσουμε τα κρίσιμα δευτερόλεπτα τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαφυγή και διάσωσή μας. Μαζί με τις ανατροπές, ο Σλόμι Μπουζάγκλο έδωσε έμφαση και στη συνέχεια στο έδαφος, αφιερώνοντας ένα σεβαστό κομμάτι του σεμιναρίου και σε τεχνικές εδάφους.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος του Σχολείου Εκπαιδευτών για Πολίτες έγινε το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου, με τον GIT  Σλόμι Μπουζάγκλο (Ε1). Στο Σχολείο διδάχτηκε και αναλύθηκε η ύλη των επιπέδων Ρ2 και Ρ3, μαζί με θεωρητικά ζητήματα τα οποία αφορούν τη διδακτική επάρκεια των υποψήφιων εκπαιδευτών.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ IN FIGHT

Το τρίτο συνεχόμενο σεμινάριο του Νοεμβρίου ήταν το "In Fight", με τον επικεφαλής του τομέα Σεκιούριτυ και Αστυνομίας της IKMF, GIT Ίσραελ Ταμίρ (E4). Το σεμινάριο διεξήχθη στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή μεγάλου και ενθουσιώδους κοινού. Τι συμβαίνει σε μία συμπλοκή σώμα με σώμα, από τη στιγμή που έχουμε ήδη εμπλακεί σε μία αληθινή μάχη την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε; Ποιες οι διεργασίες που συμβαίνουν στον νου και το σώμα του αμυνόμενου, ποιοι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει και ποιος ο τρόπος αντίδρασης ώστε να γλιτώσει τελικά από τον κίνδυνο; Ο πολύ έμπειρος Ίσραελ Ταμίρ απάντησε με τον καλύτερο τρόπο, θεωρητικά και πρακτικά, σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα, αφήνοντας τους πάντες απολύτως ικανοποιημένους.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ

Πιστή όπως πάντα στις αρχές της ποιότητας και της συνεχούς βελτίωσης και αναβάθμισης των εκπαιδευτών της η IKMF, διεξήγαγε τη δεύτερη για φέτος ενημέρωση και κοινή προπόνησή τους. Αυτήν τη φορά η ενημέρωση και προπόνηση έγινε στα επίπεδα G, με έναν από τους καλύτερους εκπαιδευτές Κραβ Μαγκά παγκοσμίως, τον επικεφαλής του τομέα Σεκιούριτυ και Αστυνομίας της IKMF, GIT Ίσραελ Ταμίρ (E4). Η όλη διαδικασία διεξήχθη στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελλήνων εκπαιδευτών της IKMF. Στη συνολικής διάρκειας 16 ωρών προπόνηση, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν λεπτομερώς από τον Ίσραελ Ταμίρ όλες οι τεχνικές από το G1 έως και το Expert 1 και ταυτόχρονα απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των Ελλήνων εκπαιδευτών, έτσι ώστε να βρίσκονται όλοι στο ίδιο μήκος κύματος και να γνωρίζουν την ύλη τους σε κάθε της λεπτομέρεια.

Διαβάστε Περισσότερα