Νέα της
IKMF Ελλάδος

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ 2018 – 2019

Από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018 διεξήχθη το πρώτο μέρος του νέου Σχολείου Εκπαιδευτών Κραβ Μαγκά για πολίτες (CIC) της IKMF. Στο πρώτο αυτό μέρος δίδαξε ο GIT Ίσραελ Ταμίρ (Ε5), ο οποίος έβαλε τα θεμέλια για τη μεταμόρφωση των μαθητών σε εκπαιδευτές, κάτι το οποίο χρειάζεται πολύ και εις βάθος εργασία σε πολλά επίπεδα και τομείς. Στο Σχολείο εκπαιδευτών, εκτός από την εμβάθυνση στις τεχνικές και την ύλη, μεγάλο μέρος των ωρών αφιερώνεται στη διδακτική, τον τρόπο σκέψης τον οποίο πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτής και το στήσιμο του μαθήματος με συνέπεια αλλά και επινοητικότητα, αφού ο ρόλος του εκπαιδευτή υπερβαίνει κατά πολύ την καλή γνώση των τεχνικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Σχολείο συμμετέχουν αποκλειστικά ήδη μαθητές της IKMF με σχετική έως μεγάλη εμπειρία στο Κραβ Μαγκά. Στους επόμενους μήνες θα διεξαχθούν τα επόμενα μέρη του CIC, με κατάληξη τις εξετάσεις τον Απρίλιο, από τον ίδιο τον Πρόεδρο της IKMF, Άβι Μογιάλ.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα από τα πιο πρακτικά και χρήσιμα σεμινάρια έγινε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, με θέμα "Common Objects" και εισηγητή τον γνωστό και αγαπητό σε όλους μας, Ίσραελ Ταμίρ (Expert 5). Στο σεμινάριο αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνηθισμένα, καθημερινά αντικείμενα, όπως π.χ. μία τσάντα, μία ομπρέλα, ένα μπουκάλι, τα κλειδιά τους, μέχρι και λίγα κέρματα, προκειμένου να σώσουν τη σωματική ακεραιότητα ή τη ζωή τους σε μία επικίνδυνη κατάσταση.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ

Έχει γίνει θεσμός πλέον η νέα σεζόν για την IKMF Ελλάδας να ξεκινάει με προγράμματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτών της, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται καλύτερα στις υψηλές απαιτήσεις της διδασκαλίας, όπως αυτές ορίζονται από την IKMF. Αμέσως λοιπόν μετά την πρώτη δραστηριότητα της εκπαιδευτικής περιόδου 2018-2019, η οποία αφορούσε την ενημέρωση και εξάσκηση των εκπαιδευτών στην ύλη των επιπέδων Ρ, διεξήχθη το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 νέα εκπαίδευση των Ελλήνων εκπαιδευτών, αυτήν τη φορά στην Πρόληψη και Αποκατάσταση Αθλητικών Κακώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα

PRINCIPLE SEMINAR

Με το σεμινάριο "Principle Seminar (All attacks from front/side/back)" ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική περίοδος για την IKMF Ελλάδος, το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στο Martial Way στο ΟΑΚΑ. Στο σεμινάριο δίδαξε ο Ίσραελ Ταμίρ, ο οποίος μόλις είχε αναβαθμιστεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις  σε Expert 5, γεγονός που τον καθιστά τέταρτο στην ιεραρχία της IKMF παγκοσμίως. To σεμινάριο αφορούσε τις αρχές του Κραβ Μαγκά οι οποίες βρίσκονται κρυμμένες πίσω από κάθε τεχνική και το πώς αυτές μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε επίθεση, από κάθε γωνία και απόσταση. Χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα απλές αλλά και πιο σύνθετες άμυνες σε συνηθισμένες επιθέσεις, γνωστές στους περισσότερους, έδωσε νέα πνοή σε κάθε τεχνική και άνοιξε νέους ορίζοντες σε όλους τους πολυπληθείς συμμετέχοντες για την κατανόηση σε βάθος του Κραβ Μαγκά και της αυτοάμυνας.

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ρ

Όπως είναι γνωστό πλέον, η υπεροχή της IKMF Ελλάδος έγκειται εκτός πολλών άλλων και στη συνεχή επιμόρφωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτών της, σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της ειδίκευσής τους, επί 13 συνεχή έτη στα οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Έτσι και φέτος, στο ξεκίνημα της χρονιάς, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου έγινε το κλασικό ετήσιο Update των εκπαιδευτών στα επίπεδα Ρ. Στο Update δίδαξε ο Ίσραελ Ταμίρ, ο οποίος πρόσφατα μετά από πολύ απαιτητικές εξετάσεις αναβαθμίσθηκε σε Expert 5 και σε τρίτο στην ιεραρχία της IKMF, μετά τον Άβι Μογιάλ και τον Ταμίρ Γκιλάντ.

Διαβάστε Περισσότερα