Νέα της
IKMF Ελλάδος

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΠΛΑ

Το δεύτερο σεμινάριο της φετινής σεζόν διεξήχθη με επιτυχία στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017. Θέμα του σεμιναρίου ήταν το «Αυτοάμυνα σε επικίνδυνα όπλα» και σε αυτό δίδαξε ο GIT Μάρκους Τόργκερσον (Ε3), ο οποίος μετέφερε την πλούσια εμπειρία του πάνω στο θέμα, διδάσκοντας πώς μπορεί κάποιος να αποφύγει κατ’ αρχάς ή να αμυνθεί εάν δεν τα καταφέρει να αποφύγει, σε επιθέσεις από αλυσίδες, σπασμένα μπουκάλια, ματσέτες κλπ. Ο GIT έδωσε περισσότερη σημασία στο να εξοπλίσει με ιδέες και σωστό τρόπο σκέψης πάνω στο θέμα τους συμμετέχοντες, χωρίς να αναλωθεί σε πολλές τεχνικές. Όπως γνωρίζουν οι ειδήμονες, κατανοώντας τις ιδέες πίσω από τις τεχνικές, καθώς και τον τρόπο σκέψης και δράσης, ο μαθητής μπορεί στη συνέχεια να επινοήσει τις κατάλληλες αντιδράσεις σε κάθε επίθεση. Ενώ εάν απλώς γνωρίζει και εξασκείται σε τεχνικές, τότε δεν μπορεί να αντιληφθεί την ουσία, με συνέπεια σε μία διαφορετική επίθεση από αυτές που έχει διδαχθεί να μην ξέρει τι να κάνει.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος έγινε το Σχολείο Εκπαιδευτών για Παιδιά (KIC), το οποίο σκοπό έχει να επιμορφώσει τους Έλληνες εκπαιδευτές πάνω στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων, λόγω της ευαίσθητης ψυχοσύνθεσής τους αλλά και των ειδικών συνθηκών τις οποίες καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίζουν. Όπως είναι πλέον γνωστό, στην IKMF κανείς εκπαιδευτής δεν δικαιούται να διδάσκει παιδιά εάν προηγουμένως δεν έχει παρακολουθήσει επιτυχώς το KIC. Φέτος, το Σχολείο έγινε στις 4-8 Οκτωβρίου και δίδαξε σε αυτό ο GIT Μάρκους Τόργκερσον (Ε3). Οι εκπαιδευτές που το παρακολούθησαν επιτυχώς, και κατά συνέπεια δικαιούνται στο εξής να διδάσκουν παιδιά και εφήβους είναι οι εξής: Άκης Ζαφειρόπουλος Γιώργος Βουδούρης, Χρήστος Μαντζώρος, Γκερτ Λανάι, Ελισάβετ Νταλίπι, Φίλιππος Καραθανάσης, Νίκος Δημόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Κώστας Σακελλαρόπουλος, Ανδρέας Κυριαζόπουλος, Γιώργος Σταμάτης. Καλή επιτυχία στο έργο τους!

Διαβάστε Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Ρ

Όπως είναι γνωστό πλέον, η υπεροχή της IKMF Ελλάδος έγκειται εκτός πολλών άλλων και στη συνεχή επιμόρφωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτών της, σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς της ειδίκευσής τους, επί 12 συνεχή έτη στα οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Έτσι και φέτος, στο ξεκίνημα της χρονιάς, στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου  έγινε το κλασικό ετήσιο Update των εκπαιδευτών στα επίπεδα Ρ, στο οποίο δίδαξε ο νέος ΕΙΤ της ΙΚΜF από τη Γερμανία, Ανδρέας Μπουρκέρτ (Ε2). Το νόημα αυτού του Update είναι αφενός να κατανοήσουν οι εκπαιδευτές σε βάθος την ύλη των βασικών αυτών επιπέδων και να δουν πολλές και διαφορετικές εφαρμογές της  και αφετέρου να ενημερωθούν για όποιες αναβαθμίσεις και βελτιώσεις έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του έτους από την IKMF. Όπως είναι γνωστό, το Κραβ Μαγκά είναι ένα σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας το οποίο συνεχώς βελτιώνεται, με βάση την εμπειρία από αληθινές επιθέσεις στον δρόμο η οποία συσσωρεύεται και μοιράζεται από ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Οι εκπαιδευτές έδωσαν ραντεβού τον επόμενο μήνα για το Update στα επίπεδα G.

Διαβάστε Περισσότερα

SELF DEFENSE TO FIGHT AND VICE VERSA

Το πρώτο σεμινάριο της εκπαιδευτικής περιόδου 2017-2018 διεξήχθη με επιτυχία στο Martial Way στο ΟΑΚΑ, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. Θέμα του σεμιναρίου ήταν το «Από την αυτοάμυνα στη μάχη και αντίστροφα» και σε αυτό δίδαξε ο νέος ΕΙΤ της ΙΚΜF από τη Γερμανία, Ανδρέας Μπουρκέρτ (Ε2). Πολλά χρόνια εκπαιδευτής στη χώρα του, με πολλές επιτυχημένες σχολές στο ενεργητικό του, ο Ανδρέας Μπουρκέρτ μετέδωσε τη μεγάλη εμπειρία του στους Έλληνες ασκούμενους, πάνω στο πώς μια κατάσταση καθαρής αυτοάμυνας, κατά την οποία κύριο μέλημα του αμυνόμενου πρέπει να είναι πώς να διαφύγει, μπορεί για διάφορους λόγους να μετατραπεί σε μάχη την οποία ο αμυνόμενος είναι υποχρεωμένος να δώσει αλλά και το αντίστροφο. Εξειδικευμένες τεχνικές αλλά και η ανάλογη νοοτροπία την οποία θα πρέπει να αναπτύξει ο ασκούμενος προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους καταστάσεις αποτέλεσαν τον βασικό κορμό του σεμιναρίου, το οποίο τελικά άφησε ικανοποιημένους και πλουσιότερους σε γνώσεις και εμπειρίες  τους συμμετέχοντες.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο ΕΙΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Στο πρώτο μέρος του CIC της Σερβίας, το οποίο έλαβε χώρα στις 1-10 Σεπτεμβρίου στην πόλη Vrnjacka Banja με συμμετέχοντες από τη Σερβία και τη Βοσνία, δίδαξε ο Έλληνας ΕΙΤ, Γιώργος Χαλκιάς. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 9 άτομα, με επιπλέον ελληνική παρουσία τον εκπαιδευτή Γιάννη Μασσαρά, ο οποίος συμμετείχε στις 5 από τις 10 μέρες.

Στο σχολείο διδάχθηκαν η σωστή μεθοδολογία προθέρμανσης και διδασκαλίας, τεχνικές από τα επίπεδα Ρ1-G1, καθώς και η θεωρία πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν το Κραβ Μαγκά και τις αρχές που το διέπουν.

Διαβάστε Περισσότερα