IKMF Ελλάδος

Η ιστορία της IKMF Ελλάδος

Η ιστορία της IKMF Ελλάδος

Η πορεία της IKMF στην Ελλάδα ξεκίνησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου του 2006, στο Νέο Ηράκλειο. Εκεί, το περιοδικό «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες» είχε διοργανώσει ένα ανοιχτό εισαγωγικό σεμινάριο για το Κραβ Μαγκά, με τον επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής τότε και πρόεδρο σήμερα της IKMF,  Άβι Μογιάλ.

Η ανταπόκριση για το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα σύστημα αυτοάμυνας (στην αυθεντική του μορφή και απευθείας από την πηγή) υπήρξε από την αρχή πρωτόγνωρη.

Έτσι, δεν άργησε να οργανωθεί το πρώτο Σχολείο Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC), το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2006 και ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2006.

Από τότε μέχρι σήμερα, τα τέσσερα πράγματα τα οποία έχουν χαρακτηρίσει την IKMFΕλλάδας είναι α) η απόλυτη προσήλωσή της στην έννοια της αυτοάμυνας για όλους, χωρίς αντίστοιχη προβολή στρατοκρατικών προτύπων, β) η συνεχής, σοβαρή και επίμονη επιμόρφωση των εκπαιδευτών και μαθητών της σε μηνιαία βάση, αποκλειστικά από υψηλόβαθμα στελέχη της IKMF, μέλη της Global Instructor Τeam (GIT), γ) ο επαγγελματικός, ομαδικός και συνεργατικός τρόπος δουλειάς των ανθρώπων της και δ) η ραγδαία άνοδος σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται.

Αποτέλεσμα αλλά και αίτιο όλων των ανωτέρω είναι η διεξαγωγή κάθε χρόνο Σχολείων Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC) στην Αθήνα, ενώ φέτος για πρώτη φορά διεξάγεται Σχολείο Εκπιαδευτών στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, έχουν διεξαχθεί πάνω από είκοσι Σχολεία Προστασίας Σημαντικών Προσώπων (VIP Protection Course), πολλών άλλων ειδικών Σχολείων, όπως Αστυνομίας (LawE nforcement),  VIP Protection Gold Shield, Sea Marshal κ.α., καθώς και ειδικών Σχολείων αποκλειστικά για τους εκπαιδευτές της IKMF, όπως Εκπαιδευτής για Παιδιά, Εκπαιδευτής για Γυναίκες «STAY AWAY», Εκπαιδευτής Combat Fighting κ.α.

Στα χρόνια δράσης της IKMF Ελλάδας έχουν γίνει δεκάδες τρίωρα ανοιχτά σεμινάρια για όλους (μαθητές της IKMF, άτομα που εξασκούνται σε άλλα στυλ ή ακόμη και εντελώς ανεκπαίδευτους ανθρώπους), με θέματα όπως Εισβολή στο σπίτι, Χρήση καθημερινών αντικειμένων στην αυτοάμυνα, DirtyFighting, αυτοάμυνα σε πιστόλι, μαχαίρι και ραβδί, αυτοάμυνα γυναικών και παιδιών, προστασία τρίτου προσώπου, αυτοάμυνα στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο, σε κλειστούς χώρους, στη φύση, σε χώρο με εμπόδια και άλλα πολλά, καθώς και συνεχή σεμινάρια πάνω στην ύλη όλων των επιπέδων, αποκλειστικά για εκπαιδευτές, όπως επίσης και P camp στην Κόρινθο σε Λουτράκι και Σοφικό, θεσμός που αποτελεί πλέον την απαραίτητη προϋπόθεση για να ολοκληρώνεται η κάθε εκπαιδευτική περίοδος αλλά και να ξεκινάει με τον πιο δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο η θερινή περίοδος για όλα τα μέλη και τους φίλους της IKMFΕλλάδας.      

Τέλος, τον Νοέμβριο του 2012, στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε το Δεύτερο European Directors’ Meeting, στο ξενοδοχείο CivitelAttik στο Μαρούσι, στο οποίο παρευρέθηκαν οι Διευθυντές χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον της IKMF στις χώρες τους, κάτω από την καθοδήγηση του Άβι Μογιάλ. Στα πλαίσια της Συνάντησης, οι Ευρωπαίοι Διευθυντές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα από τα πολλά παγκόσμια ρεκόρ της IKMF Ελλάδας, όταν κλήθηκαν να εξετάσουν πάνω από 400 Έλληνες μαθητές όλων των επιπέδων ταυτόχρονα, κάτι πρωτοφανές για τα παγκόσμια δεδομένα!

Συνεχίζοντας την ομαδική και σοβαρή δουλειά η IKMF Ελλάδας, αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα της IKMF και με τη βοήθεια και συνεργασία των εκπαιδευτών, μαθητών και φίλων της, προχωράει ακάθεκτη προς το μέλλον, αντιμετωπίζοντας συνεχώς τις νέες προκλήσεις που συναντάει στην πορεία της αλλά και κατακτώντας όλο και υψηλότερους στόχους.

 • ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ IKMF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 • Πρώτο ανοιχτό σεμινάριο της IKMF στην Ελλάδα
 • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ
 • Πρώτα expert από την Ελλάδα
 • Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ IKMF
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ EIT
 • ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ IKMF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Νέο Ηράκλειο, 4 Φεβρουαρίου 2006, Σχολή χορού «Χρωματιστές μέρες». Διοργάνωση: περιοδικό «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες»

 • 1ο Σχολείο Εκπαιδευτών, Απρίλιος 2006

  Από αριστερά: Άβι Μογιάλ, Διονύσης Φραγγεδάκης, Γιώργος Πελέκης, Πέτρος Βούσουρας, Στέλλα Χριστοδουλάκη, Νίκος Βερβερίδης, Αναστάσιος Τζαναβάρας, Άγγελος Στραβοδήμος και Γιώργος Ζαντιώτης. (Λόγω συμμετοχής του σε διεθνές πρωτάθλημα μπραντ ντε φερ την ημέρα των εξετάσεων, ο Στάθης Συμεών εξετάστηκε και έλαβε το δίπλωμά του λίγο μετά, γι’ αυτό απουσιάζει από την αναμνηστική φωτογραφία.)

 • 2ο Σχολείο Εκπαιδευτών, 2006 - 2007

  Από αριστερά: Φώτης Παγώνης, Νεκτάριος Δάφνης, Άκης Ανδριόπουλος, Γιώργος Πελέκης, Άβι Μογιάλ, Ανδρέας Σπανός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Παναγιώτης Ζαχάριος, Κώστας Μπαρμπαδάκης και Βασίλης Τσίπας.

 • 3ο Σχολείο Εκπαιδευτών, 2007 – 2008

  Από το 3ο Σχολείο Εκπαιδευτών κατάφεραν να αποφοιτήσουν μόνο 4 από τα 12 άτομα που την ξεκίνησαν. Από αριστερά: Δημήτρης Γεωργουδάκης, Δημήτρης Λεμονής, Τιμολέων Γόνης (δεν αποφοίτησε), Δημήτρης Σταθάκος, Βασιλική Φουρίδη και Άβι Μογιάλ.

 • 4ο Σχολείο Εκπαιδευτών, 2008 – 2009

  Από αριστερά όρθιοι: Λάμπρος Σαμαράς, Κώστας Σακαλόπουλος, Γιώργος Τζες, Γκάμπι Νοά, Χρήστος Τζήκας, Οχάια Ρίτσαρντ και Φλώρα Μάλλη. Καθιστοί: Στάνλεϊ Οικονόμου, Αντωνόπουλος Φάνης.

 • Πρώτο ανοιχτό σεμινάριο της IKMF στην Ελλάδα

  Στην πρώτη σειρά οι εκπαιδευτές του πρώτου CIC, στη δεύτερη σειρά οι υποψήφιοι εκπαιδευτές του δεύτερου CIC και στην τρίτη σειρά οι πέντε (!) συμμετέχοντες του πρώτου ανοιχτού σεμιναρίου της IKMF στην Ελλάδα.

 • 5ο Σχολείο Εκπαιδευτών, 2009 – 2010

  Από αριστερά: Εμμανουήλ Μανιός, Πηνελόπη Σάρρα, Νικ Παύλου, Κώστας Γαβριελάτος, Γιώργος (δεν αποφοίτησε), Έλι Μπεν Αμί, Δημήτρης Δογιβάνης, Χρήστος Στεργιάτος, Θρασύβουλος Σπανίδης, Στυλιανός Θωμαΐδης και Παύλος Γύπαρης.

 • 6ο Σχολείο Εκπαιδευτών, 2010 – 2011

  Από αριστερά όρθιοι: Μιχάλης Χριστοδούλου, Χάρης Κοσμόπουλος, Μανώλης Καλονάκης, Πάρης Σαμαράς, Σάββας Τσεντίδης, Σλόμι Μογιάλ, Άβι Μογιάλ, Κυριάκος Κυβέλλος, Γκλεν Ούσε, Δημήτρης Μαργωμένος, Δημήτρης Παναγιωτόπουλος (δεν αποφοίτησε) και Διονύσης (δεν αποφοίτησε). Καθιστοί: Σπύρος Φλωράκης, Επαμεινώντας Καπώνης, Χαρίλαος Χατζηιωάννου, Βασίλης Πετρίδης, Χρήστος Βάπτισμας, Αλέξανδρος Κοροτκόβ, Πέτρος Στυλιανέλης και Σπύρος Παναγιωτίδης.

 • 7ο Σχολείο 2011 – 2012

  Από αριστερά όρθιοι: Δημήτρης Βάσης, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου, Σπύρος Παναγιωτίδης (κρυμμένος πίσω), Θεόδωρος Σαμόπουλος, Θεόδωρος Ντινόπουλος, Σταματίου Γιώργος, Μιχάλης Μαμαλίγκας, Μαργωμένος Δημήτρης, Κωνσταντίνος Κουκλής, Μαρίνος Γιακουμάκης, Γιώργος Αλαχμάρ, Θοδωρής Σαράφης, Γιώργος Σιατίτσας, Βαγγέλης Πολυζώης, Γιώργος Ποταμίτης, Άλεξ Πετρόβ, Βασίλης Δελής, Μιχάλης Χατζηδοσπυριδάκης, Γιώργος Κουρτάκης, Παναγιώτης Κίσκηρας, Νταν Όρεν και Άβι Μογιάλ. Στην κάτω σειρά βρίσκονται οι απόφοιτοι του VIP Protection Course.

 • 8ο Σχολείο 2012 – 2013

  Από αριστερά όρθιοι: Σλόμι Μογιάλ, Κώστας Λαμπρινούδης, Γεώργιος Σειστάκης, Γιώργος Τσαπαλιάρης, Στέφανος Μπλεντάρ, Βαγγέλης Παπαναστασίου, Κωστής Τεμπονέρας, Τζανέτος Πλαγιαννάκος, Γιάννης Λιάχας, Αποστόλης Ηλιόπουλος, Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Πολίτης, Ιωάννης Λιοδάκης και Θεοδόσιος Δαλιάνης. Καθιστοί: Ηλίας Μανωλάς, Κιρκόβσκι Βλαντ, Αλέξανδρος Χρυσοβέργης, Κατερίνα Ακοκκαλίδου, Δέσποινα Κουτσουναμέντου, Ηλίας Πούλος, Μωχάμετ Άλι, Μιχάλης Καφετζής και Νίκος Χριστόπουλος.

 • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ

  Ένα μικρό μόνο τμήμα των 400 περίπου μαθητών, σε όλα τα επίπεδα από το P1 έως το G1 τα οποία εξετάστηκαν από τους Διευθυντές των χωρών της Ευρώπης, στα πλαίσια του Directors’ Meeting της Ευρώπης που έγινε στην Αθήνα, δίνοντας στη χώρα μας για πρώτη φορά το παγκόσμιο ρεκόρ συμμετοχής σε εξετάσεις. Από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει πλέον καθεστώς το να σπάμε οι ίδιοι τα δικά μας παγκόσμια ρεκόρ, με συμμετέχοντες που περνούν πλέον τους 600 σε κάθε εξέταση.

 • Πρώτα expert από την Ελλάδα

  Τον Μάϊο του 2012, έξι ολόκληρα χρόνια μετά από το ξεκίνημα του Κραβ Μαγκά στη χώρα μας, βγήκαν οι πρώτοι Έλληνες εκπαιδευτές με βαθμό expert, μετά από τη συμμετοχή τους σε ειδικό Σχολείο και εξετάσεις στην έδρα του Κραβ Μαγκά, το Ισραήλ. Στη φωτογραφία από αριστερά: Νεκτάριος Δάφνης, Φώτης Παγώνης, Άβι Μογιάλ, Στέλλα Χριστοδουλάκη, Στάθης Συμεών και Βασίλης Τσίπας.

 • 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

 • 2ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014

 • 1ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

  Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα στο Παιδικό Φεστιβάλ Κραβ Μαγκά, που έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο εκτός Ισραήλ. Όλοι μαζί, εκπαιδευτές, παιδιά και γονείς, σε μία μεγάλη γιορτή, συναντήθηκαν μεταξύ τους, προκειμένου να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα όλης της χρονιάς αλλά και να συμμετάσχουν τα παιδιά σε ειδικά τεστ δεξιοτήτων.

 • 9ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ – 2013-2014

  Ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την IKMF Ελλάδας. 42 συμμετέχοντες στο CIC 2013-2014.

 • 10ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ – 2014-2015

  Επιτυχόντες: Αλεβίζος Δημήτρης, Αλεξάκης Αργύρης, Ανδρέου Δημήτρης, Αργυρόπουλος Χαράλαμπος, Ατσαμπός Δημήτρης, Γαλαίος Ιωάννης, Γερμαλίδης Σταύρος, Δημόπουλος Νικόλαος, Κανακόπουλος Απόστολος, Καραγιαννίδης Νικόλαος, Καρκαλάκος Ιωάννης, Κασομούλης Αλέξανδρος, Κυρίτσης Λαέρτης, Κώνστας Γεώργιος, Λιαπούρης Νικόλαος, Μασσαράς Ιωάννης, Μουστάκας Δημήτρης, Νταλίπι Έντουαρντ, Παπαδάτος Σπύρος, Πασακυριάκος Κωνσταντίνος, Ράλλης Ερρίκος, Σκόπης Χρήστος, Σουβατζής Βασίλης, Σταυρουλάκης Εμμανουήλ.

 • Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ IKMF

  Ο Φρούραρχος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, τίμησε τον GIT Ντορόν Μπαλασάν και την IKMF, σε μία ζεστή και συγκινητική τελετή που έγινε στο κτίριο της Βουλής την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, όπου του απένειμε τιμητική πλακέτα, καθώς και μία ειδική έκδοση του κανονισμού της Βουλής, λόγω της διδασκαλίας στους αστυνομικούς της Φρουράς της Βουλής, πάνω σε ζητήματα ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής, των ανθρώπων που ζουν μέσα σε αυτό αλλά και των ιδίων, μετά από αίτημα της Διοίκησης της Φρουράς στην IKMF Ελλάδας, στο οποίο η IKMF ανταποκρίθηκε άμεσα με τον καλύτερο τρόπο.
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ EIT

  Μεγάλη επιτυχία αλλά και τιμή για την IKMF Ελλάδας, η αναβάθμιση του Γιώργου Χαλκιά (Expert 2) και η ένταξή του στην Εxpert Instructors Team (EIT). Τον τίτλο και το αντίστοιχο δίπλωμα, απένειμε στον Γιώργο Χαλκιά ο ίδιος ο πρόεδρος της IKMF, Άβι Μογιάλ, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων των εκπαιδευτών της IKMF στην Ελλάδα, το Σαββατοκύριακο 9-10 Απριλίου 2016.
 • 11ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ – 2015-2016

 • ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ IKMF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 • Πρώτο ανοιχτό σεμινάριο της IKMF στην Ελλάδα
 • ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ
 • Πρώτα expert από την Ελλάδα
 • Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ IKMF
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ EIT