ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

IKMF logo new

Κλείνουμε δυστυχώς σχεδόν έναν χρόνο πλέον σε μια νέα κατάσταση, μια νέα πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα δυσάρεστη για όλους, η οποία σίγουρα δεν συνηθίζεται.

Η ζωή και η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει άρδην σχεδόν σε κάθε τομέα. Σίγουρα είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό και αποτελεί υποχρέωση όλων να ακολουθούμε πλέον ορισμένους κανόνες για να είμαστε ασφαλείς.

Η υγεία αναμφίβολα είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Μια λέξη που βρίσκεται πάντα μέσα σε κάθε ευχή. Συνεπώς, είναι υποχρέωση όλων μας η προάσπιση και προαγωγή της υγείας.

Δυστυχώς όμως, μέσα σε αυτήν την νέα πραγματικότητα, όλοι μας έχουμε στερηθεί, επί σχεδόν έναν χρόνο, κάτι που αγαπάμε και έχει μπει έντονα εδώ και χρόνια στη ζωή μας. Το Κραβ Μαγκά. Ένα σύστημα το οποίο σίγουρα δεν αποτελεί μια ακόμα πολεμική τέχνη ή μια ακόμα μέθοδο γυμναστικής.

Το σύστημά μας, εκτός από ένα πολύ σύγχρονο σύστημα αυτοάμυνας και ένα παγκόσμιο πλέον φαινόμενο στα δρώμενα αυτού του χώρου, είναι και ένας τρόπος ζωής, ένας τρόπος σκέψης και αντίληψης.

Μας μαθαίνει πάνω απ’ όλα να αξιολογούμε μια κατάσταση που εκτυλίσσεται μπροστά μας και να πράττουμε με τον πιο ιδανικό και έξυπνο τρόπο. Μας μαθαίνει να ξέρουμε να προσαρμοζόμαστε σε κάθε δυσκολία, σε κάθε κατάσταση. Μας μαθαίνει να μην τα παρατάμε. Όλα τα παραπάνω είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Τα έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Μέσα σε όλη αυτή τη δύσκολη, πρωτόγνωρη κατάσταση για πολλούς τομείς αλλά ειδικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η IKMF Ελλάδος θέλει να βρίσκεται κοντά σε μαθητές και εκπαιδευτές και ήδη σχεδιάζει την επόμενη μέρα.

Υποχρέωση όλων μας είναι το πέρας όλης αυτής της κρίσης να μας βρει ακόμα πιο έτοιμους και ακόμα πιο δυνατούς. Ακόμα και με την απαγόρευση λειτουργίας που μας έχει επιβληθεί, πολλοί εκπαιδευτές συνεχίζουν να προσφέρουν μαθήματα στους μαθητές τους είτε διαδικτυακά, είτε δια ζώσης, με ατομική εξάσκηση σε εξωτερικό χώρο, δύο διαδικασίες οι οποίες είναι απόλυτα νόμιμες και ασφαλείς.

Να είστε όλοι σίγουροι ότι όταν μετά από λίγους μήνες επαναλειτουργήσει ο αθλητισμός, η IKMF Ελλάδος θα τρέξει αμέσως όλες τις γνωστές σε όλους δραστηριότητές της, όπως τα καμπ, τα σεμινάρια και τις εξετάσεις σε όλα τα επίπεδα!

Το δεν τα παρατάμε ποτέ είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Γιώργος Χαλκιάς

ΕΙΤ Ελλάδος και μέλος του Global Team της IKMF