15 ΧΡΟΝΙΑ IKMF ΕΛΛΑΔΟΣ

Η πορεία της IKMF στην Ελλάδα ξεκίνησε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου του 2006, στο Νέο Ηράκλειο. Εκεί, το περιοδικό «Μονοπάτι για τις Πολεμικές Τέχνες» είχε διοργανώσει ένα ανοιχτό εισαγωγικό σεμινάριο για το Κραβ Μαγκά, με τον επικεφαλής της τεχνικής επιτροπής τότε και πρόεδρο σήμερα της IKMF,  Άβι Μογιάλ.

Η ανταπόκριση για το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ελλάδα σύστημα αυτοάμυνας (στην αυθεντική του μορφή και απευθείας από την πηγή) υπήρξε από την αρχή πρωτόγνωρη.

Έτσι, δεν άργησε να οργανωθεί το πρώτο Σχολείο Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC), το οποίο ξεκίνησε την 1η Απριλίου 2006 και ολοκληρώθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2006.

Από τότε μέχρι σήμερα, τα τέσσερα πράγματα τα οποία έχουν χαρακτηρίσει την IKMF Ελλάδας είναι α) η απόλυτη προσήλωσή της στην έννοια της αυτοάμυνας για όλους. Αυτοάμυνα για εμάς σημαίνει να έχεις την ικανότητα να διακρίνεις τη διαφορετικότητα της στιγμής, να έχεις κρίση και, κυρίως, να σκέφτεσαι, έτσι ώστε να παίρνεις κάθε φορά τη σωστή απόφαση, β) η συνεχής, σοβαρή και επίμονη επιμόρφωση των εκπαιδευτών και μαθητών της σε μηνιαία βάση, αποκλειστικά από υψηλόβαθμα στελέχη της IKMF, μέλη της Global Instructor Τeam (GIT), γ) ο επαγγελματικός, ομαδικός και συνεργατικός τρόπος δουλειάς των ανθρώπων της και δ) η ραγδαία και ποιοτική άνοδος σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται.

Αποτέλεσμα αλλά και αίτιο όλων των ανωτέρω είναι η διεξαγωγή κάθε χρόνο Σχολείων Εκπαιδευτών για Πολίτες (CIC) στην Αθήνα αλλά κάποιες φορές και στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, έχουν διεξαχθεί πολλά Σχολεία Προστασίας Σημαντικών Προσώπων (VIP Protection Course), πολλά άλλα ειδικών Σχολεία, όπως Αστυνομίας (Law Enforcement),  VIP Protection Gold και Platinum Shield, Sea Marshal κ.α., καθώς και ειδικών Σχολείων αποκλειστικά για τους εκπαιδευτές της IKMF, όπως Εκπαιδευτής για Παιδιά, Εκπαιδευτής για Γυναίκες «STAY AWAY» κ.α.

Στα χρόνια δράσης της IKMF Ελλάδας έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα δεκάδες τρίωρα ανοιχτά σεμινάρια για όλους (μαθητές της IKMF, άτομα που εξασκούνται σε άλλα στυλ ή ακόμη και εντελώς ανεκπαίδευτους ανθρώπους), με θέματα όπως Εισβολή στο σπίτι, Χρήση καθημερινών αντικειμένων στην αυτοάμυνα, Dirty Fighting, αυτοάμυνα σε πιστόλι, μαχαίρι και ραβδί, αυτοάμυνα γυναικών και παιδιών, προστασία τρίτου προσώπου, αυτοάμυνα στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο, σε κλειστούς χώρους, στη φύση, σε χώρο με εμπόδια και άλλα πολλά, καθώς και συνεχή σεμινάρια πάνω στην ύλη όλων των επιπέδων, αποκλειστικά για εκπαιδευτές.

Σημαντικός θεσμός ο οποίος αποτελεί χειμώνα και καλοκαίρι ένα δημιουργικό και ευχάριστο σημείο συνάντησης για τα μέλη και τους φίλους της IKMF Ελλάδος είναι τα εκπαιδευτικά καμπ στο Ράντσο του Σοφικού Κορινθίας.      

Συνεχίζοντας την ομαδική και σοβαρή δουλειά η IKMF Ελλάδας, αποτελώντας αναπόσπαστο τμήμα της IKMF και με τη βοήθεια και συνεργασία των εκπαιδευτών, μαθητών και φίλων της, προχωράει ακάθεκτη προς το μέλλον, αντιμετωπίζοντας συνεχώς τις νέες προκλήσεις που συναντάει στην πορεία της αλλά και κατακτώντας όλο και υψηλότερους στόχους.

Σύνθημά μας, «Τόλμησε να σκεφτείς, τόλμησε να μοιραστείς»!

Όραμά μας, ένας καλύτερος κόσμος, στον οποίο να μη χρειάζεται η αυτοάμυνα.

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια.