Blog

Κραβ Μαγκά - Κορονοϊός, σημειώσατε «1»...

Blog covid

Η ζωή μας αποτελείται από μικρές ή μεγάλες μάχες. Καθημερινές. Προσωπικές ή μάχες που αφορούν το γενικότερο κοινωνικό σύνολο. Ατομικά, οι μάχες μπορεί να σχετίζονται με τον αυτοσεβασμό, σε οικογενειακό, επαγγελματικό-εργασιακό ή άλλο επίπεδο. Μάχες για αυτοπροσδιορισμό, εξέλιξη, πρόοδο, αυτοπεποίθηση κι ελευθερία.

Αναλόγως με τα ευρύτερα κοινωνικοπολιτικά δεδομένα, οι εν λόγω μάχες είναι συχνά πολύ δύσκολες κι απάνθρωπες. Εξαρτάται από τον τόπο, όπου διάγει κάποιος το βίο του. Από την ήπειρο, στην οποία ζει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Σε πολλές... τριτοκοσμικές χώρες, λόγου χάρη, στις οποίες τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι θέσφατα, ο αγώνας για καταπολέμηση του ρατσισμού, της συνεχούς βίας, ακόμη και της πείνας είναι ιδιαιτέρως σκληρός, ενίοτε κι αιματηρός. Πραγματικά, αγώνας επιβίωσης.

Continue Reading

Η ζωή είναι μια βόλτα, εφόσον ξέρεις να περπατάς σωστά…

Volta

«Η ζωή είναι μια βόλτα…», έλεγε ο σύγχρονος φιλόσοφος Νικόλας Άσιμος.

Η… βόλτα που κάναμε το 2021 ήταν τουλάχιστον διαφορετική, δύσκολη και κακοτράχαλη. Πρωτόγνωρη, περιοριστική και συχνά απάνθρωπη. Ωστόσο, η ανθρώπινη πορεία διαχρονικά χαρακτηρίζεται και από τα παραπάνω στοιχεία. Μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που στον ρου της ιστορίας έχουμε αντιμετωπίσει δυσμενείς συνθήκες και καταστάσεις… Δεν αποτελεί αυτό όμως το θέμα του συγκεκριμένου άρθρου.

Θα ήθελα να εστιάσω στην αισιόδοξη κι ελπιδοφόρα διάσταση των ημερών που αναμένονται για το νέο έτος. Διότι, όσο δυσοίωνα κι αν φαίνονται ή αν ακούγονται τα πράγματα αυτήν τη στιγμή, όσον αφορά στο επίμαχο και αντικειμενικά βασανιστικό για όλους ζήτημα της πανδημίας, τόσο επιστημονικά, όσο και πνευματικά, θα υπάρχουν πάντα νότες θετικής σκέψης κι εξέλιξης.

Continue Reading

Διακοπές από το σχολείο ≠ διακοπές από το Κραβ Μαγκά

Kids Blog

Όπως σε κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας και αποσκοπεί στην γενικότερη βελτίωση του εαυτού μας, έτσι και το Κραβ Μαγκά πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εξ’ άλλου, κύριο μέλημα του μαθήματος είναι να διδάξουμε στα παιδιά ότι για να πετύχουν τους στόχους τους πρέπει να έχουν υπομονή,επιμονή και να είναι προσηλωμένα σε αυτό που επιδιώκουν.

Continue Reading

ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ

AutismSpectrumDisordersAndDiet

DARE TO THINK

DARE TO BE DIFFERENT

«Να κάνουμε την αόρατη αναπηρία ορατή» είναι το motto των ημερών. Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δεχτούμε μια κατάσταση υπαρκτή! Αυτό είναι πιο ευθυγραμμισμένο με την πραγματικότητα. Τα άτομα με αυτισμό, οι οικογένειες τους, οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και οι επαγγελματίες που δίνουν καθημερινά αγώνα για τα παιδιά, με τα παιδιά -και πάνω από όλους και όλα- τα ίδια τα παιδιά δεν είναι αόρατοι για όσους και όσες θέλουν να δουν.

Continue Reading

TRAIN AS YOU FIGHT - CAUSE LIFE IS A FIGHT

TrainAsYouFight

Το πιο εξελιγμένο σύστημα υπολογιστών είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος, o οποίος πρέπει να αναπτύξει την ικανότητα να αντιδρά γρήγορα και αποφασιστικά.

«Εκπαιδεύσου σα να παλεύεις» είναι η υιοθέτηση πραγματικών πρακτικών που προσεγγίζουν τις συνθήκες ζωής.

Τι σημαίνει ρεαλιστική εκπαίδευση σε επαναλαμβανόμενη διαδικασία για να εκπαιδευτεί η μυϊκή μνήμη, ώστε οι ενέργειες, οι αντιδράσεις να είναι ενστικτώδεις;

Ο τρόπος που εκπαιδευόμαστε δείχνει το πώς θα ανταποκριθούμε σε ένα περιστατικό.

Continue Reading